ING-servicepunt Primera Lochem blijft bestaan

0
Een doorkijkje naar het ING-servicepunt in Primera Lochem (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De aankondiging van ING dat volgend jaar 150 servicepunten in winkels worden, leidt niet tot sluiting van deze voorziening bij Primera in Lochem. Eigenaar Guido Voskamp heeft een principeakkoord met zowel de bank als met Geldmaat, van de gele geldautomaten die de huidige automaten gaan vervangen.

Voskamp acht de kans dat het ING-servicepunt bij Primera blijft 95%, zij het in een iets andere vorm. ,,Er is van beide kanten een principeakkoord, maar er moet nog bekeken worden of het technisch mogelijk is qua ruimte en dergelijke. Maar ik denk dat dat goed komt”, zo laat hij weten.

Geldmaat

Of er daadwerkelijk een Geldmaat komt hangt onder meer af van een schouwing door het gelijknamige bedrijf. Daarbij wordt gekeken naar de locatie en veiligheidsaspecten.

Minder snel

Overigens gaat het allemaal minder snel dan ING vorige week aankondigde. De planning was voorjaar 2020 maar dat wordt niet gehaald. De bank heeft het lopende contract met Primera Lochem verlengd tot en met september. Tot die tijd blijft alles bij het oude. Zo lang blijft dus ook de ING-automaat. Deze is overigens alleen voor klanten van ING.