Zilveren Knoop voor ‘Mr. VVV’ Jacobus Trijsburg

0
De Zilveren Knoop van de gemeente Lochem. (foto: gemeente Lochem)

LOCHEM – Jacobus Trijsburg, die donderdag (9/5) na 28 jaar afscheid nam als voorzitter van de VVV, is onderscheiden met de Zilveren Knoop van de gemeente Lochem. Deze werd hem tijdens de ledenvergadering van de VVV bij de Witte Wieven in Zwiep uitgereikt door wethouder Eric Jan de Haan.

Het college van B&W kent de knoop toe aan Jacobus Trijsburg als blijk van waardering voor de bevlogenheid waarmee hij de kar trok van veel succesvolle initiatieven. Die hebben Lochem recreatief op de kaart gezet, zo vindt het college.

‘Niet alleen’

Jacobus Trijsburg

Door zijn motto ‘Lochem doet het niet alleen, maar is onderdeel van de Graafschap en Regio Achterhoek’ had Trijsburg veel contact met onder andere VVV Achterhoek en de Stichting Achterhoek Toerisme. Deze samenwerking maakt Lochem door marketing en promotie een plek die mensen kennen en waar ze graag komen.

Jacobus Trijsburg vertegenwoordigde Lochem ook in de landelijke VVV en heeft verschillende verhuizingen intensief begeleid. Het doel daarvan was zichtbaarheid en herkenbaarheid van de VVV.

Boeken

Trijsburg is de initiator van het boek ‘125 jaar gastvrij genieten’, dat werd uitgegeven
ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van VVV Lochem in 2010. En van het magazine VVV Lochem & Bronckhorst in 2014 en 2015. In 2013 heeft hij meegewerkt aan de gedichtenbundel ‘Dichter bij de IJssel’ en in 2016 aan het boek ”Dichter bij de Graafschap’.

In september 2016 startte het initiatief om historische borden langs de stadswandeling in Lochem te plaatsen. Zo ontstond een ‘buitenmuseum’. Trijsburg haalde voor de promotie van Lochem en omgeving geld op bij fondsen en bij de Provincie Gelderland.

Stadsreliëf

In december 2018 zorgde hij dat er een pop-up midwinterhoornmuseum in het voormalige stadhuis aan Markt 2 kwam. Ook was hij een van de initiatiefnemers voor het maken van een stadsreliëf in Lochem. Op donderdag 16 mei wordt dit stadsreliëf in de hal van het gemeentehuis in Lochem onthuld.

Trijsburg trad donderdag af als voorzitter, maar zal het bestuur met raad en daad bij blijven staan.

Zilveren Knoop

De Zilveren Knoop is een blijk van waardering van het college van B&W voor inwoners die een verbindende rol vervullen in de Lochemse samenleving. Het ontwerp van de Zilveren Knoop is naar een idee van inwoonster Ingrid Leufkens.