Scouting de Witte Wieven wint week kamperen

0
Leden van scouting de Witte Wieven wonnen een week kamperen (eigen foto)

LOCHEM – Leden van scouting de Witte Wieven uit Lochem verzilverden vorige week een prijs die hun lid Daan Pardijs had gewonnen door deelname aan een adventskalender van Scouting Nederland. Het ging om een week kamperen in de zomervakantie, op een scoutingterrein naar keuze. Gekozen werd voor Dwingeloo in Drenthe.

Hoofdprijs
De adventskalender van Scouting Nederland stond eind vorig jaar op de website van de organisatie. Deelnemers konden dagelijks een vakje openen en prijzen winnen, variërend van korting op scoutingproducten tot zakmessen. De leden van de Witter Wieven deden goed mee maar dat leverde in eerste instantie niets op. Maar in februari kreeg Daan Pardijs een telefoontje waarin hem werd verteld dat hij de hoofdprijs had gewonnen.

Thema
Vorige week was het dus zo ver. In Dwingeloo werd gekampeerd en het centrale thema van de week was: ‘politie’. De scouts moesten een ‘moord’ oplossen. Verschillende activiteiten rond het thema leverde aanwijzingen op waardoor de dader en het moordwapen konden worden opgespoord. Een wandeltocht en een bezoek aan het gevangenismuseum maakten deel uit van die activiteiten.