Eigenaren Witte Wieven nemen Zwijnshoofd over

0
Het Zwijnshoofd in het voorjaar van 2019 (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM/ZWIEP – De eigenaren van restaurant en spelerij De Witte Wieven in Zwiep nemen het Zwijnshoofd in Lochem over. Miranda en Theo Blaauw laten de dagelijkse leiding van de nieuwe aanwinst over aan dochter Anne Blaauw en haar vriend Dillon Nijenhuis. Tussen 1 september en de tweede week van oktober wordt eerst het een en ander veranderd aan het interieur van de zaak.

Miranda Blaauw zegt: “We willen het binnen wat lichter maken. Je kijkt nu nogal donker naar binnen. Verder gaan we aan de achterkant een winter-binnentuin realiseren.” De zaak krijgt het karakter van een grand café met zowel een uitgebreide lunch- als avondkaart. Ook zal er keuze zijn uit diverse borrelplanken en mooie wijnen.

Witte Wieven

Theo en Miranda Blaauw waren aanvankelijk de uitbaters van grand café en restaurant Merlot op Ruighenrode (nu: Europarcs Resort de Achterhoek) en namen in 2016 de Witte Wieven in Zwiep over. Na een zeer grondige verbouwing vond de officiële opening plaats in januari 2017. En ze maakten er een groot succes van.

100 procent

Nu wordt dus de stap gezet naar een tweede zaak. Dochter Anne en haar vriend Dillon gaan er aan de slag. “Theo en ik staan er voor de volle honderd procent achter en zullen ook zeker vaak aanwezig zijn in het Zwijnshoofd”, zo laat Miranda weten.

De naam Zwijnshoofd is al lang een begrip in Lochem. Aanvankelijk was er een logement met die naam op de hoek van de Walderstraat en de Blauwe Torenstraat. In 1894 opende een stadsherberg met die naam op de plek waar het Zwijnshoofd nu staat, aan de Bierstraat.

Albert Mol

Het werd in de vorige eeuw bekend doordat danser, acteur en tv-persoonlijkheid Albert Mol er veelvuldig vertoefde. In zijn hoedanigheid als panellid in het beroemde tv-spelletje ‘Wie van de Drie’ liet hij de naam van zijn stamcafé regelmatig vallen.

Tussen de beëindiging van het horecabedrijf van de familie Vorstelman en eind 2018 bleef de naam Zwijnshoofd op de gevel prijken, als naam van wijnhandel en slijterij van Adrie Stam. Het huidige grand café werd gerealiseerd door Rop Marks. Hij geeft de sleutel op 1 september door aan de familie Blaauw.