Schrijver A.L. Snijders (Peter Müller) plotseling overleden

0
A.L. Snijders (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Schrijver Peter Müller, voor velen vooral bekend onder zijn pseudoniem A.L. Snijders, is maandagochtend plotseling overleden. Dat heeft zijn uitgever AFdH Uitgevers bekend gemaakt.

Inmiddels is een uitgebreider bericht gepubliceerd. Klik HIER om deze te lezen…

Mülller (Amsterdam, 1937) werd vooral bekend door het door hem zelf ontwikkelde literaire genre ZKV (zeer korte verhaal). In de regio was hij echter ook bekend als columnist. Dat was hij jarenland bij de Gelders Overijsselse Courant (GOC) en nu nog verscheen tweewekelijks een column in de Berkelbode.

Ook was hij 11 jaar de gemeenteschrijver van Lochem. Hij  streek jaren geleden vanuit Amsterdam neer in Klein Dochteren. Hij was docent Nederlands aan de voormalige politieschool De Cloese.

Uitgeverij

De uitgeverij AFdH werd in 2006 opgericht door Paul Abels en Martien Frijns, speciaal om het werk van A.L. Snijders uit te geven. Inmiddels verschenen 12 bundels met ZKV’s. De laatste, getiteld ‘Tat Tvam Asi’ kwam in april uit. Naar aanleiding hiervan werd hij onlangs geïnterviewd in het boekenprogramma ‘Brommer op Zee’ van de VPRO.

Eind 2019 trad Müller in het huwelijk met Ineke Swanevelt.