Boek ‘Laatste lente met Peter Müller/A.L. Snijders’ verschenen [video]

0
Peter Müller (A.L. Snijders) en Ineke Swanevelt (foto: Henk-Jan Winkeldermaat/PR AFdh Uitgeverij)

LOCHEM/AMSTERDAM – Schrijver A.L. Snijders – pseudoniem van Peter Müller – overleed op 7 juni 2021. Nu, een jaar later, verscheen het boek ‘Laatste Lente met Peter Müller/A.L. Snijders’ van de hand van zijn weduwe Ineke Swanevelt (78). Het is uitgegeven door AFdh Uitgeverij, waar ook de boeken van A.L. Snijders verschenen.

(Onderaan dit bericht staat een video van een uitzending van Allemaal1 TV van begin dit jaar, waarin A.L. Snijders uitgebreid aan bod komt via oudere opnamen. Daarin ook een interview met Ineke Swanevelt in haar Amsterdamse woning. Ze vertelt hierin over haar relatie met Peter Müller. Het interview start in minuut 43 van de uitzending. Hierin ook een compilatie van beelden van A.L. Snijders en een gesprek tussen kenners, liefhebbers en de uitgever.)

Actrice Ineke Swanevert ontmoette de in Klein Dochteren wonende Peter Müller op 11 mei 1943. Ze viel in eerste instantie voor de stem van de schrijver, die elke zondagochtend was te horen op Radio 4. Al vanaf de eerste ontmoeting klikte het enorm tussen de twee. Ze hadden een vergelijkbare voorgeschiedenis; beiden verloren hun partner na een lang huwelijksleven. Ze traden al snel in het huwelijk.

Dagboek

Ineke Swanevelt schreef haar ervaringen met Peter Müller in een dagboek. Dat diende nu als basis voor het boek. Zelf omschrijft ze de twee jaren met haar partner als zeer gelukkig. Het boek verhaalt van grote liefde op latere leeftijd. Het is een openhartig verslag van twee jaren vol hartstocht, de geschiedenis van twee mensen die het als een wonder beschouwden hoe goed ze bij elkaar pasten.

De beroemde en gelauwerde schrijver en uitvinder van het zeer korte verhaal (zkv) overleed plotseling aan een hartstilstand. In het harnas, zoals dat heet, want hij overleed tijdens het schrijven van zo’n verhaal.

Nu verkrijgbaar

‘Laatste lente met Peter Müller/A.L. Snijders ligt sinds donderdag (9 juni) in de winkel, waaronder uiteraard Boekhandel Lovink in Lochem. Het is ook rechtstreeks via de uitgever te bestellen: www.afdh.nl.


Laatste lente met Peter Müller/A.L. Snijders

Gebonden · 128 blz. · ISBN 978 94 93183 19 3
Prijs: € 19,50