KRO-NCRV eert A.L. Snijders met dagelijkse podcast

0
(illustratie: KRO-NCRV)

LOCHEM/HILVERSUM – De mooiste zeer korte verhalen van A.L. Snijders komen beschikbaar als podcast. Vanaf maandag 5 juli brengt KRO-NCRV’s radioprogramma ‘De ochtend van 4’ elke werkdag een zeer kort verhaal (zkv) uit het archief om als podcast te beluisteren. Voorgelezen door de schrijver zelf, afgesloten met bijpassende klassieke muziek.

Nadat A.L. Snijders (pseudoniem voor Peter Müller) in november 2010 de Constantijn Huygensprijs kreeg toegekend, las hij op NPO Radio 4 elke week in het KRO-NCRV programma ‘De Ochtend van 4’ een zeer kort verhaal voor, een zogeheten zkv. Een genre dat hij zelf had uitgevonden; zeer korte verhalen, luchtig én diepgaand, filosofisch en alledaags.

Geliefd

In de ruim tien jaar dat hij op de radio voorlas werd Snijders zeer geliefd; zijn stem en zijn zkv’s werden voor veel luisteraars een anker op de zondagochtend. Zijn overlijden op 7 juni jongstleden kwam dan ook als een schok voor programmamakers én luisteraars, zo bleek uit de honderden reacties die het radioprogramma kreeg na Snijders’ plotselinge dood.

Met het openen van de archieven komt ‘De Ochtend van 4’ daarom tegemoet aan het verlangen van de vele mensen die hem de zkv’s nogmaals willen horen voorlezen.

De A.L. Snijders Podcast: Seizoen 3: De mooiste zkv’s uit het NPO Radio 4 Archief. Vanaf maandag 5 juli elke werkdag via:
https://www.nporadio4.nl/podcasts/de-al-snijderspodcast
of via de andere bekende podcast-platforms.