Sc Lochem wint, Witkampers pakt punt

0
(foto: rgbstock.com)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft zondag (11/9) de eerste overwinning van het seizoen binnengehaald. Witkampers speelde knap gelijk tegen titelkandidaat Columbia uit Apeldoorn. Beide clubs staan nu in de klasse 3B gebroederlijk op de vier en vijfde plek. Witkampers heeft na 2 wedstrijden 4 punten. Lochem heeft er drie.

Voor rust
Sc Lochem versloeg Vaassen met 4-1. Het eerste Lochemse doelpunt werden gescoord door Rico Lammertink, die na de rust niet meer terugkeerde in het elftal door een blessure.Na rust scoorden Tim Eisink (2-0), Jasper Jurg (3-0) en Mark van Donkelaar. Vaassen redde de eer door in de laatste minuut nog een tegendoelpunt te scoren.

Ambitie
Columbia, de tegenstander van Witkampers,  doet al jaren mee in de top van de derde klasse en hoopt eindelijk eens te promoveren. Saillant detail: Witkampers-trainer Gerrit Brouwer begon zijn loopbaan ooit bij de Apeldoornse club.

Vroege goal
Columbia was duidelijk naar Laren gekomen om te winnen. Een snelle aanval leidde al vroeg in de wedstrijd tot een 0-1 voorsprong. Dit werd ook de ruststand. Kort na de thee wist Daan Hento op gelijke hoogte brengen door een voorzet van Jordy Woestenenk prima af te ronden. De vreugde was van korte duur want Columbia kwam al snel daarna opnieuw op voorsprong door een doelpunt waarbij alle Witkampers buitenspel hadden gezien. De protesten haalden niets uit.

Strafschop
Vijf minuten voor tijd volgde de ultieme kans om de score weer in evenwicht te brengen De Larenaren kregen een strafschop nadat de doelman van Columbia de doorgebroken Jordy Woestenenk onreglementair stuitte. Timo Haverkamp wist wel raad met het buitenkansje en schoot de bal hard in de touwen. Daarmee werd de eindstand bepaald op 2-2.

Volgende week speelt Sportclub Lochem ook de derde wedstrijd weer thuis, dan komt Overwetering (Olst) op bezoek.  Witkampers speelt uit tegen Albatros uit Ugchelen.