Cursus Digisterker bij Bibliotheek Lochem

0
Deelnemers aan de cursus Digisterker (bron: graafschapbibliotheken.nl)

LOCHEM – De overheid wil dat burgers en bedrijven uiterlijk in 2017 hun zaken met de overheid digitaal afhandelen. De bibliotheek biedt de cursus Digisterker om mensen wegwijs te maken in de digitale dienstverlening van de overheid.

Zaken als huurtoeslag aanvragen, contact met uitkeringsinstantie UWV of het doorgeven van een verhuizing; het moet op niet al te lange termijn allemaal digitaal worden geregeld. De cursus helpt mensen om deze zaken zelfstandig te regelen.

Vier bijeenkomsten
De praktijkgerichte cursus start op donderdagmorgen 6 oktober in de Bibliotheek aan de Dr. Rivestraat 3 en bestaat uit vier bijeenkomsten. Aan bod komen onder meer het aanvragen en gebruiken van een DigiD (voor de digitale handtekening), het zoeken en vinden van informatie op websites van de rijksoverheid en van de gemeente Lochem. Verder komen veiligheid en privacy op internet, MijnOverheid en Regelhulp aan bod.

Aandacht
De lessen worden gegeven in groepen van maximaal tien personen, zodat iedereen voldoende aandacht kan krijgen van de getrainde docenten. Van de deelnemer wordt basiskennis verwacht omtrent het gebruik van internet, toetsenbord en muis.

Certificaat
Digisterker wordt afgesloten met een certificaat van deelname. De kosten bedragen 40 euro, inclusief koffie/thee en een werkboek. De cursusdagen zijn donderdag 6, 13, 20 en 27 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.

Aanmelden van telefonisch, via e-mail, via de website of schriftelijk.  De contactgegevens zijn te vinden op www.graafschapbibliotheken.nl.