Santa Run Lochem op zaterdag 17 december

0
De deelnemers aan een eerdere Santa Run in Lochem (foto: Tetske Rouweler)

LOCHEM – Op zaterdag 17 december rennen de kerstmannen, -vrouwen en -kinderen weer door Lochem. Dan wordt namelijk de derde Santa Run gehouden. Dat betekent rennen, kruipen en springen voor het goede doel overeen parcours van 3,9 kilometer door het centrum van Lochem.

Uitdagen
De deelnemers mogen zoveel rondjes lopen als ze willen of kunnen. De organisatie daagt deelnemers uit om ook anderen uit te dagen. Zo daagde Aziz Maskoul van Way to Fit in 2015 burgemeester Sebastiaan van ’t Erve uit om mee te lopen. Die nam de uitdaging aan.

Kanjers voor Kanjers
Het goede doel van de Santa Run is dit jaar stichting Kanjers voor Kanjers. Die stichting wil kinderen dichtbij huis blij maken. Ook in Oost-Gelderland zijn er kinderen die niet, of onvoldoende in staat zijn om te spelen en te sporten. Door het organiseren van sportieve evenementen en donaties van particulieren en bedrijven maakt Kanjers voor Kanjers dromen van kinderen waar. Het geld dat wordt ingezameld komt volledig ten goede aan projecten voor sport en spel voor kinderen in de buurt.

Opgeven
Opgeven voor de Santa Run kan via de website of bij de plaatselijke VVV in Lochem, Ruurlo of Borculo. Deelname, inclusief een eigen Santa-pak, kost €12,50. Meedoen kan op allerlei manieren. Hiervoor heeft de organisatie allerlei acties en pakketten samengesteld. Een bedrijf dat een ander bedrijf uitdaagt of een eigen sponsorloop houden op het parcours van de Santa Run, het is allemaal mogelijk.

De organisatie moedigt alle initiatieven aan en wil graag op de hoogte worden gebracht van deze ideeën. Contact opnemen kan via de website lochem.rotarysantarun.nl of door te bellen met Corine Bos +31 6 40233606.

Bekijk hieronder een video van de editie van 2015: