16 december: 4e Rotary Santa Run Lochem

0
Deelnemers aan de Santa Run van 2016 (eigen foto)

LOCHEM – De vierde editie van de Rotary Santa Run wordt zaterdag (16 december) gehouden. Dan rennen weer veel als kerstman of -vrouw verkleedde sportievelingen door het centrum van Lochem. De opbrengst is dit keer voor de Stichting Leergeld Lochem.

Programma
Het gebeurt allemaal op een parcours dat enkele kilometers lang is. Het startschot klinkt om 16.00 uur. Maar vanaf 14.00 uur is er al een sportief programma op de Markt onder leding van Way to Fit. Dat begint met een kids bootcamp. Daarna volgt een serie challenges, waarin iedereen kan laten zien wat hij of zij kan. Daaraan kan iedereen meedoen, deelnemer of niet.

Rotary
De Rotary Clubs Berkel en Barchem staan op de Kleine Markt met enkele kramen met Glühwein, koek en zopie. Ook opbrengsten hiervan zijn voor het goede doel. ,,Rond 16.45 uur gaan we de cheque uitreiken aan Stichting Leergeld. En dat wordt een geweldig moment, kunnen we al verklappen”, aldus commissielid Toos de Zeeuw.

Scholen en clubs
Voor scholen en sportclubs is er dit jaar een extra trigger om mee te doen: de sportclub en de school die met de meeste deelnemers komen opdagen, kunnen beide een bedrag van € 250 winnen. Voorwaarde is dat de winnen club en school met minimaal 10 personen meedoen aan de run en dat er minstens 2 verenigingen en 2 scholen meedoen.

Stichting Leergeld
Ieder jaar selecteren de Rotary Clubs Barchem en Berkel samen een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor de Stichting Leergeld. Deze heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld wil kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar weer laten meedoen.

Meedoen
De stichting zorgt er onder meer voor dat kinderen meegaan op schoolreis, gaan sporten of muziekles kunnen nemen. Dat is goed voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden en de persoonlijke ontplooiing. Het motto van Leergeld is: Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.

Inschrijven
Doe jij mee aan de Santa Run? Geef je op via de website https://lochem.rotarysantarun.nl of koop een pak bij VVV Lochem of Way to Fit. Aankoop van het Santa pak en deelname aan de funloop kost € 10 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.