Santa Run Lochem: 6500 euro voor Stichting Leergeld

0

LOCHEM – De vierde Santa Run van de Rotary Clubs Barchem en Berkel leverde zaterdagmiddag (16/12) een bedrag van 6500 euro op voor de Stichting Leergeld. In totaal liepen een kleine 200 als kerstman/vrouw uitgedoste mensen mee.

Het aantal deelnemers was flink hoger dan een jaar geleden. Dat vertaalde zich dan ook in de opbrengst. Vorig jaar ging er 4000 euro naar de Stichting Kanjers voor Kanjers.

Grootste groep
Nieuw was een bijdrage van 250 euro voor de vereniging, school of instelling die met de grootste groep aan de start verscheen. Dat bleek Way to Fit te zijn. Aziz Maskoul van het fitnesscentrum nam de cheque in ontvangst maar aarzelde niet het bedrag toe te voegen aan de 6250 euro die de lopers bij elkaar hadden gebracht. Voorzitter Peter van der Velden toonde zich blij verrast met de hoogte van het bedrag en bedankte alle deelnemers voor hun bijdrage.

Stichting Leergeld
De Stichting Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld wil kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar weer laten meedoen.

Meedoen
De stichting zorgt er onder meer voor dat kinderen meegaan op schoolreis, gaan sporten of muziekles kunnen nemen. Dat is goed voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden en de persoonlijke ontplooiing. Het motto van Leergeld is: Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.

Voorzitter Peter van der Velden reageert enthousiast op hoogte van de opbrengst van de Santa Run (foto: LochemsNieuws)
De 250 euro die Way to Fit ontving werd door het fitnesscentrum meteen doorgesluisd naar de Stichitng Leergeld.