Lochemse Croissanterie in andere handen

0
De Lochemse Croissanterie gaat op 1 april 2018 over in andere handen

LOCHEM – De Lochemse Croissanterie krijgt nieuwe eigenaren. Eigenaresse José Boers heeft de zaak verkocht aan Katelijne Pijnenborg en John Horst. De officiële overdracht laat nog even op zich wachten. De nieuwe eigenaren treden op 1 april van het komende jaar aan.

Grote wens
Pijnenborg en Horst zijn geen onbekenden in de Lochemse horeca. Op dit moment runnen ze restaurant De EetGalerie. Ook exploiteerden ze tot voor kort de horeca van de Schouwburg Lochem. Met de overname van de croissanterie gaat een grote wens van de twee in vervulling: Een eigen dagzaak. Dat wordt er dus meteen eentje die heel bekend is, die erg goed loopt en die op een toplocatie ligt. De zaak op de hoek van Oosterwal en Smeestraat heeft een van de meest geliefde terrassen van Lochem.

Overname
José Boers zat naar eigen zeggen niet heel ongeduldig op verkoop te wachten maar omdat haar kinderen andere plannen hebben was duidelijk dat het er ooit van moest komen. ,,Ik ken Katelijne en John natuurlijk al langer en we spreken elkaar regelmatig. De overname kwam een keer ter sprake en van het een kwam het ander. Het is een mooie oplossing voor ons allemaal”, zegt José Boers die de zaak 34 jaar geleden startte.

Ongewijzigd
Het concept zal in eerste instantie nauwelijks veranderen. Het assortiment (waaronder de producten van bonbonatelier Janson en Banketbakkerij Joling uit Zutphen) blijft ongewijzigd en ook de catering- en afhaalservice blijft gewoon bestaan. Het merendeel van de huidige medewerkers blijft werkzaam, waaronder José zelf. ,,Ik blijf uiteraard tot 1 april, maar ook daarna ben ik niet uit beeld verdwenen, al zal ik er dan wel wat minder zijn”, zo legt ze uit.

Leren kennen
De nieuwe eigenaren zullen het eerste jaar de tijd nemen om de croissanterie en de klanten te leren kennen, zodat de overname zo geruisloos mogelijk zal verlopen.

Ook voor restaurant de EetGalerie heeft de overname geen gevolgen. Dat blijft gewoon ongewijzigd geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur.