River Zonnestudio opent binnenkort aan de Markt in Lochem

0
Markt 10 in Lochem. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Als de verbouwing van het pand een beetje voorspoedig verloopt krijgt Lochem binnen een paar weken een nieuwe zonnestudio aan de Markt. Onder de naam River Zonnestudio start eigenaar Joppe Jansen uit Ulft zijn nieuwe bedrijf. Er komen in eerste instantie 5 zonnebanken, met ruimte voor meer. Het doel is 8 á 9.

Strategisch
Jansen heeft een autopoetsbedrijf met 5 medewerkers in Doetinchem. In eerste instantie heeft geprobeerd om op de bovenverdieping van zijn pand daar een zonnestudio te beginnen. Dat stuitte op verzet van de gemeente Doetinchem. Daarna kwamen Borculo en Lochem in beeld. Jansen’s vriendin komt uit Borculo. De uiteindelijke keuze voor Lochem was een strategische. ,,In Zutphen is al een zonnestudio en door in Lochem te beginnen trekken we vermoedelijk toch wel de klanten uit Borculo en de rest van de regio”, aldus Jansen.

Naam
Hij legt verder uit dat de zonnebank onder veel mensen niet zo’n goede naam heeft. ,,Het zou niet zo gezond zijn maar dat is relatief. Teveel koffie is ook ongezond. Veel mensen die een negatief oordeel hebben over de zonnebank gaan wel 8 uur in de zon liggen in Spanje. Dat komt neer op 24 sessies van 20 minuten onder de zonnebank”, zo zegt hij. Op de website van River is te zien welke zonnebanken er binnenkort zullen prijken.

Werk
Er is voorlopig (part-time) werk voor 3 tot 4 personen, waaronder de vriendin van Joppe Jansen. Voorlopig zijn er geen plannen voor andere activiteiten, behalve de verkoop van aan het zonnen gerelateerde crèmes.

Markt 10
In het pand (Markt 10) – naast slagerij Sieverink – was vroeger juwelier Swaters gevestigd, daarna volgden een sportzaak en enkele tijdelijke huurders. River opent tussen 2 en 4 weken vanaf nu (11/11), afhankelijk van de werkzaamheden.

De zaak zal op werkdagen geopend zijn van 12.30 tot 21.30 uur, op zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur en op zondag van 13:00 tot 19:00 uur.