Gare du Nord laat Hof van Gelre swingen

0
Gare du Nord in 't Hof van Gelre (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De band Gare du Nord liet hotel ‘t Hof van Gelre vrijdagavond (11/11) swingen tijdens de eerste dag van  het driedaagse ‘Jazz in Lochem’. De organisatie had de zaal vol stoelen gezet. Veel daarvan gingen al snel aan de kant. De ritmes van de band bleken voor velen te aanstekelijk om te blijven zitten.

Ervaring
Gare du Nord timmert al de nodige jaren aan de weg en dat is te horen en te zien. De muzikanten zijn volledig op elkaar ingespeeld en brengen een mix van jazz en latin, gelardeerd met vleugjes soul, funk en rock. Zangeres Dorona Alberti heeft duidelijke diva-aspiraties maar dat stoort niet. In de toegift bracht de band een ode aan de deze week overleden Leonard Cohen middels een fraaie uitvoering van zijn song ‘Halleliujah’.

Lees verder onder de foto

Het Kama Quintet met percussionist Nippy Noya en saxofoniste Katharina Maschmeyer (foto: LochemsNIeuws)
Het Kama Quintet met percussionist Nippy Noya en saxofoniste Katharina Maschmeyer (foto: LochemsNIeuws)

Kama Quintet
Naast Gare du Nord traden vrijdagavond het duo Anae en het Kama Quintet op. De laatste band is geformeerd rond de jonge Duitse saxofoniste Katharina Maschmeyer. Dat was heel andere koek en vooral geschikt voor mensen met geoefende (jazz)oren. Wie van John Coltrane houdt kwam goed aan zijn trekken.

Nippy Noya
Als gast deed de Nederlandse percussionist Nippy Noya mee met het Kama Quinten. De inmiddels 70-jarige legende deelde het podium met grootheden als Santana en Prince maar werd in Nederland vooral bekend met de band Massada. De man is niet alleen een genot om naar te luisteren; het is prachtig om te zien hou hij compleet opgaat in de muziek en met zijn geweldige gevoel voor ritme steeds bijzondere accenten zet met de meest uiteenlopende percussie-instrumenten.

Jazz in Lochem gaat zaterdag verder met Noah Schafer, Kim Hoorweg & Robin Nolan Trio en Diona Fox & her Raggdolls. Zondag volgt nog een brunchconcert met: Triolence

Meer info: www.eigenzinniglochem.nl/agenda/jazz-in-lochem