Markt en Stadshuus onder grote belangstelling geopend

0
Wendy Goodin (midden) opent het vernieuwde Stadshuus. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De vernieuwde Markt en het verbouwde Stadshuus zijn zaterdag (9/6) geopend. Daar kwamen veel mensen op af. Wethouders Wendy Goodin opende het Stadshuus en haar college Ria Leliveld deed hetzelfde met de Markt. Aansluitend waren er diverse activiteiten in het Stadshuus, met het accent op wat deze culturele bijenkort allemaal te bieden heeft.

Ria Leliveld zette, met behulp van enkele jongeren, het fontein op de Markt in werking (foto onder). Ze wees in een toespraak op de verschillende nieuwe elementen op het plein, waaronder een jeu-de-boulesbaan, schaakbord en een tijdlijn over de geschiedenis van de stad Lochem. Ze stipte ook nog even het parkeren aan. Daarover ontvangt de gemeente de nodige opmerkingen. Er wordt nog gekeken naar eventuele aanpassingen van de situatie. Tot nu toe lukt het nog niet om het plein grotendeels autovrij te krijgen.

Droom

Wendy Goodin sprak bij de heropening van het verbouwde Stadshuus over ‘een droomvoorziening voor een wethouder van cultuur’. Ze bedankte iedereen die erbij betrokken is. Het gebouw kreeg een betere entree en extra ruimte door de grote portiek zicht te maken. Ook binnen heeft het pand een facelift gekregen.

Wethouder Ria Leliveld (rechts) zette, met hulp van enkele jongeren, het fontein op de Markt in werking (foto: Henri Bruntink)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here