Rick Seele en Floor Maten sportman/-vrouw van het jaar

0
De winnaar van de Sportverkiezing Lochem 2018 (bron: Sportraad Lochem)

LOCHEM/GORSSEL – Rick Seele is zaterdag verkozen tot Lochemse sportman van het jaar 2018. Floor Maten mag zich een jaar lang sportvrouw van het jaar noemen. Het heren 1 team van SC Gorssel, afdeling Volleybal, werd gekroond tot sportploeg van het jaar.

Tijdens het sportgala in De Beemd werden nog meer prijzen uitgereikt. Zo werd Dick Lammertink sportvrijwilliger van het jaar. Fotograaf Arjan Gotink kreeg een onderscheiding voor de mooiste sportfoto van het jaar. De stimuleringsprijs ging naar de Pasmanmanege.

De jeugdsportploeg van het jaar ging de deels Lochemse trampolinespringsters van het Ruurlose GSV.  Tafeltennisster Tess Stroeve van De Toekomst werd uitgeroepen tot sporttalent van het jaar.

Rick Seele

Rick Seele werkte aanvankelijk aan een sportcarrière in het motorcrossen, maar een ongeluk maakte daar een eind aan. Na een lange revalidatie stortte hij zich als lid van wielerclub De Paaschberg op de wielersport. Met name de veldcross bleek hem goed te liggen. Zijn topprestatie tot nu toe: winnaar van de Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW) competitie 2017/2018.

Floor Maten

Sportvrouw Floor Maten is actief in de motorsport. Ook beroepsmatig is ze met motoren bezig en verantwoordelijk voor de sales bij Mamola Motoren in Laren. Ze doet aan motorcross en enduro. In 2018 reed ze de Morocco Dessert Challenge uit. Dat is na Dakar de op een na grootste woestijnrally ter wereld.

Heren 1 SC Gorssel volleybal

De sportploeg van het jaar komt uit Gorssel. Heren 1 van SC Gorssel, afdeling volleybal, komt deze titel toe na het 4e kampioenschap in 8 jaar tijd. Na eerst als 3 jaar achtereen kampioen te zijn geworden in de recreantencompetie maakte het team de overstap naar de Nevobo-competitie. Daar volgde promotie van de 3e naar de 2e klasse. Na nog een kampioenschap en een degradatie, werd Gorssel vorig jaar opnieuw kampioen in de 2e klasse.

Sportartikelen nodig? Je vindt het bij Bol.com

Dick Lammertink

Dick Lammertink was de bijna voor de hand liggende winnaar van de titel sportvrijwilliger van het jaar. Hij is bij Sportclub Lochem een clubman in hart en nieren. Hij is al sinds 1962 lid en was jarenlang speler en trainer en daarna onder meer wedstrijdsecretaris. Hij is nog actief als lid van de onderhoudsploeg en gastheer voor bezoekende teams.

Dick Lammertink is bovenal de ‘archivaris’ van de vereniging. Vorig jaar, toe Sportclub Lochem 100 jaar bestond, stelde hij een fototentoonstelling samen. Daardoor werd de lange historie van club, inclusief voorlopers als KDC, Koolhazen en Blauw-Wit, bijna tastbaar. De tentoonstelling was na de festiviteiten van de club zelf ook te zien in Huize Gudula, De Hoge Weide, de hal van het gemeentehuis en Het Stadshuus. Lammertink heeft inmiddels zo’n 800 foto’s verzameld.

Pasmanmanege

De vorig jaar voor het eerst ingestelde stimuleringsprijs ging dit keer naar de Pasmanmanege in Eefde. Daar krijgen wekelijks zo’n 200 ruiters, met en zonder beperking, les. Door allerlei voorzieningen en aanpassingen wordt paardrijden voor iedereen haalbaar. Valide ruiters helpen ruiters met een beperking.

GSV 3-3

GSV 3-3 uit Ruurlo bestaat uit Nila Meulman en Lonneke Heijink uit Barchem, Lotte de Vrught uit Eede en Marlein Kapers uit Ruurlo. De trampolinespringsters werden vorig jaar 3e op het NK voor clubteams in de 3e klasse. Die prestatie was zaterdag goed voor de titel Jeugdsportploeg van het jaar.

Tess Stroeve

De 11-jarige Tess Stroeve is het sporttalent van het jaar. De tafeltennisster van De Toekomst in Lochem traint drie keer in de week. Door veel wedstrijden te spelen in competitieverband en in toernooien kreeg ze al in 2016 de hoogst haalbare (A-)licentie. Hierdoor speelt ze op het hoogste niveau in haar leeftijdsklasse.

De lijst met opmerkelijke prestaties is opzienbarend:

  • Winnares A-ranglijsttoernooi Tilburg meisjes Pupillen
  • Winnares Nationale Jeugdmeerkampen 2017/2018 meisjes Welpen
  • 2e plaats Nederlandse Kampioenschappen meisjes Welpen
  • Nederlandse kampioen meisjes Welpen dubbel
  • Plaatsing voor de halve finale Nationale Jeugdmeerkampen 2018/2019 meisjes Pupillen

Momenteel staat Tess Stroeve op plaats 3 van de nationale ranglijst in haar nieuwe leeftijdsklasse, meisjes pupillen.

Meer over de Sportverkiezing en de winnaars en genomineerden is te vinden de website sportverkiezinglochem.nl

Koop bij bol.com