Home Sport Genomineerden Sportverkiezing Lochem bekend

Genomineerden Sportverkiezing Lochem bekend

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De jury van de Sportverkiezing Lochem heeft een drietal sporters of sportploegen in verschillende categorieën genomineerd. Tot 5 januari werden 35 voordrachten gedaan. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de finale-avond op 16 maart in De Beemd. Stemmen kan vanaf begin februari.

De genomineerde zijn:
– SportTalenten:
Ceddric Koekenbier, Tess Stroeve en Jade Brummelman
– JeugdSportploegen:
RGV 3-3, LHC Lochem – MB1 en VIOS Eefde JB1
– SportVrouwen:
Romy Hietbrink, Floor Maten en Esther Regelink
– SportMannen:
Rick Seele, Ruben Dinkelman en Bart Veeze
– Sportploegen (volwassenen):
G-hockey team LHC Lochem, Heren 1 van SC Gorssel Volleybal en VV Forza dames 3
– Sportvrijwilligers:
Dick Lammertink, Jan Willink en Andre Pullen

Sportfoto

Er is ook een prijs beschikbaar voor de beste sportfoto van het jaar. Hiervoor zijn al diverse foto’s ingestuurd, maar dit kan nog tot 20 februari.

De organisatie van de Sportverkiezing heeft eind vorig jaar een belronde gehouden langs alle bekende sportverenigingen in de gemeente. Daarbij werd gevraagd naar de waardering voor de verkiezing en naar eventuele kandidaten die konden worden voorgedragen. Dit heeft de betrokkenheid flink vergroot, zo meldt de jury.

Diverse sporten
Er kwamen voordrachten uit liefst 15 sporten: karten, paardensport, voetbal, hockey, tafeltennis, turnen, touwtrekken, survivalsport, volleybal, motorsport, veldrijden, vissen, voetbal, bowls, jeux de boules en trampolinespringen.

De voordrachten kwamen uit 7 kernen in de gemeente en van 24 verenigingen. Hiervan kwamen 7 voordrachten van verenigingen van buiten de gemeenten, zoals Deventer, Apeldoorn en Ruurlo. Het gaat om verenigingen met Lochemse leden. Bij de voordrachten ontbraken sporters uit Almen en Epse.

Stemming
De stemming begint binnenkort via www.sportverkiezinglochem.nl
Uit deze stemming komt ook de winnaar van de publieksprijs voort. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de finale-avond op 16 maart. Een wekelijkse tussenstand wordt bekend gemaakt tijdens de uitzendingen van Achterhoek FM.