Regionale GGD op weg naar 95.000 prikken per week

0
Afbeelding ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – De GGD Noord- en Oost Gelderland denkt in de loop van juni maximaal 95.000 coronavaccins te kunnen wegprikken. In de derde week van mei waren dat er nog 43.000 en deze week gaat het richting 68.500 vaccinaties. Het aantal priklocaties is sinds vrijdag op ‘oorlogssterkte’. Toen werd de achtste en laatste prikpost in Heerde geopend.

In Heerde gaat de GGD op zes priklijnen 7 dagen per week en 12 uur per dag vaccineren. Andere locaties bevinden zich in Apeldoorn (2x), Borculo, Doetinchem, Harderwijk, Lichtenvoorde en Zutphen. Voldoende capaciteit om vaart te maken, al voegt de GGD eraan toe dat het mede afhangt van beschikbaarheid van vaccins. Overigens kunnen inwoners van de gemeente Lochem ook een afspraak maken in andere GGD-gebieden. Veel Lochemers gaan momenteel bijvoorbeeld naar Markelo.

700 medewerkers

Er werken inmiddels ruim 700 medewerkers op de vaccinatielocaties, waarvan bijna de helft prikkers. Daarnaast zorgen administratief medewerkers, hosts, coördinatoren, verpleegkundigen en artsen voor een veilig proces en een vlotte doorloop. De GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft een van de grootste werkgebieden in het land.

Dat het tempo, ook landelijk, wordt opgevoerd is te merken aan de opgeroepen leeftijdsgroepen. Vanaf vandaag (31/5) kunnen mensen die zijn geboren in 1979 en 1980 online een afspraak maken. Dat kan al voordat ze een brief van het RIVM in de bus krijgen.

Regels

Om veilig de maximale capaciteit te benutten en de doorstroom te bevorderen, wordt van bezoekers van de priklocaties verwacht dat zij alleen komen, binnen een mondkapje dragen, hun afspraakbevestiging en ID-bewijs bij zich hebben en geen coronaklachten hebben.