Rabobank vertrekt uit Lochem

0
Directievoorzitter Hans van de Guchte spreekt de aanwezigen toe bij de openingen op 25 maart 2019 (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Amper twee jaar geleden betrok de Rabobank een nieuw kantoor aan de Markt in Lochem. De deuren bleven door de coronamaatregelen al langere tijd gesloten. En ze gaan ook niet meer open, zo blijkt uit een recente mededeling van de bank aan de Lochemse klanten. Overigens sluit de Kring Twente-Achterhoek van de bank in totaal maar liefst 11 kantoren. En dit keer niet alleen in kleine dorpen.

Van die elf vallen er drie in het werkgebied van Rabobank Noord- en Oost-Gelderland. Naast Lochem sluiten ook de kantoren in Aalten en Winterswijk. In Twente gaan nog eens 8 kantoren dicht. De boodschap is dat mensen tijdens de coronacrisis nog meer dan voorheen de digitale wegen om met de bank te communiceren hebben ontdekt, zoals videogesprekken of chats.

Op pad

De kreet ‘We blijven dichtbij’ die de Rabobank nu naar de klachten communiceert kan op sommige klanten wat cynisch overkomen. De bank doelt hiermee op mogelijkheden om klanten thuis te bezoeken als dat nodig is. Wie zelf op pad wil moet voortaan naar Zutphen, Groenlo of Doetinchem.

Terugtrekken

In Lochem waren ooit twee filialen van de bank, aan de Markt en aan de Zwiepseweg. De bank droeg en draagt door de terugtrekkende bewegingen onbedoeld bij aan leegstand in het centrum van Lochem. Het eerder verlaten pand op de Markt stond jarenlang leeg. Voor het bankgebouw op de hoek van Walderstraat en Mauritsweg werd sneller een nieuwe bestemming gevonden. Hier is nu uitzendbureau Seesing Flex gevestigd.