Home Lifestyle Gezondheid Regio Twente wil liefst nieuwe lockdown

Regio Twente wil liefst nieuwe lockdown

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)
TWENTE/LOCHEM – De Veiligheidsregio Twente gaat maandag bij het landelijke Veiligheidsberaad pleiten voor een nieuwe intelligente lockdown. Aanleiding zijn de al weken oplopende aantallen positieve coronatesten bij ‘de buren’. Het pleidooi komt van burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo die tevens plaatsvervangend voorzitter is van de veiligheidsregio.

Inmiddels is zo’n 20 procent van alle Twentenaren dat zich laat testen positief. Tegen dagblad Tubantia zei Gerritsen donderdag dat de mensen zich moeten voorbereiden op een stille december.

Zeer ernstig

In laatste 7 dagen werden er in Twente 2239 nieuwe positieve testen geregistreerd. Een week eerder waren dit er nog 1584. Sinds gisteren is de status van de regio ‘zeer ernstig’. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), waaronder de gemeente Lochem valt, is status nog ‘ernstig’.

In Twente werden donderdag 367 nieuwe positieve tests gemeld. Dit komt neer op 58,1 per 100.000 inwoners. Dat is meer dan twee keer zoveel dan twee aanpalende regio’s. In onze contreien waren dit er 204 oftewel 24,6 per 100.000. In de Veiligheidsregio IJsselland (met onder meer Deventer en Raalte) kwamen er deze dag 130 nieuwe gevallen bij. Dit zijn er 24,5 per 100.000.

Cijfers Lochem

In Lochem werden donderdag 10 nieuwe positieve tests gemeld. In de gemeente blijft sprake van een grillig verloop. Zoals eerder gemeld waren het er afgelopen zondag 2. Op maandag kwamen er 8 bij, op dinsdag 6 en woensdag 16.

Piek komt nog

Plaatsvervangend voorzitten Gerritsen van de Veiligheidsregio Twente schets een weinig rooskleurig beeld door te stellen dat de piek van het aantal besmettingen pas over enkele weken wordt verwacht. Daarom zijn volgens hem nu extra maatregelen nodig omdat het in de ziekenhuizen steeds drukker wordt met coronapatiënten. De reguliere zorg komt hierdoor steeds verder in de knel.