Radio573 gaat live uitzenden vanaf Blues Rond de Kerk

0
De studio van Radio573 in 't Stadshuus in Lochem

LOCHEM – Radio573 gaat zaterdagavond live uitzenden vanaf Blues Rond de Kerk op de Kleine Markt in Lochem. De concerten van drie optredende bands (Ides of May, The First Lady en Sean Webster) worden live uitgezonden. Vooraf en in de ombouwpauzes wordt onder meer gepraat met artiesten en organisatoren en wordt de nodige (blues)muziek gedraaid. De uitzending duurt van 19.00 tot ongeveer 01.00 uur.

Verbinding
Donderdag werd nog naarstig gewerkt aan de techniek die uitzenden vanaf locatie mogelijk moet maken. Zaterdag wordt de ultieme test voor de zogeheten locatieset van de internetzender. Als de test slaagt gaat de omroep na de zomer regelmatig uitzenden vanuit de verschillende kernen in de gemeente.

Verbinding
Voorzitter en initiatiefnemer Ed Bontekoe houdt voor zaterdag slechts een kleine slag om de arm als het om de techniek gaat. ,,We moeten nog wat laatste technische plooien gladstrijken maar ik ben er nagenoeg zeker van dat het voor zaterdagavond allemaal goed komt”, zo vertelt hij. ,,De verbinding tussen de locatieset en de studio in het Stadshuus werkt in ieder geval.”

Programmering
Radio573 zendt sinds eind mei 24 uur per dag muziek uit. Inmiddels is een 7-koppig bestuur gevormd en wordt achter de schermen gewerkt aan de programmering die begin september van start moet gaan. Dan brengt de zender nieuws en infotainment uit de gemeente Lochem. Daarnaast is het de bedoeling live te gaan uitzenden vanaf verschillende locaties in verschillende kernen.

Luisteren naar Radio573 kan via de player op de website www.radio573.nl of op een smartphone onder meer via de app TuneIn Radio.

Lees ook: Radio573 zoekt vrijwilligers