Eindelijk langer aanhoudend zomerweer?

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM – Als de voortekenen niet bedriegen lijkt er eindelijk een langer aanhoudende periode met fraai zomerweer voor ons in het vat te zitten. De komende 12 dagen lijkt het in elke dag minimaal 22 graden te worden, met volgende week uitschieters naar 26 tot 28 graden. Met af een toe een buitje… dat dan weer wel.

(bron: wetteronline.de)
(bron: wetteronline.de)

28 graden
LochemsNieuws krijgt die signalen van Duitse meteorologen, die voor onze contreien vaak de meest betrouwbare prognoses afgeven. Zo laat wetteronline.de een grafiek zien waarbij we via een weekend met 22 graden op zaterdag en zondag via 23 graden op maandag doortrekken naar 28 graden op woensdag.

Trui
Bezoekers van Blues Rond de Kerk – op zaterdagavond in Lochem – kunnen de paraplu thuislaten maar een trui lijkt wel een goed idee, want het koelt in de nacht af naar 12 graden.

Lange reeks
Op zondag kan nog een bui vallen. De Duitse metereologen denken dat het dan tot volgende week vrijdag droog blijft. Na woensdag daalt de temperatuur wel enigszins. Donderdag wordt het 24 graden en daarna lijkt er ruimte voor een lange reeks van dagen met temperaturen tussen 21 en 23 graden. De zon schijnt met uitzondering van komende woensdag overigens niet heel vaak volkomen ongehinderd. Er is alle dagen kans op bewolking die een rem op de temperaturen zet.