Fonkelfestival op 17 september in Harfsen

0

HARFSEN – Harfsen krijgt op 17 september een primeur voor de gemeente Lochem: het Fonkelfestival. Het idee is de mensen uit de hele gemeente elkaar inspireren met goede ideeën en initiatieven. Dat gebeurt in een festivalsetting met onder meer muziek van Joris Linsen & Caramba. Bij bewezen succes volgen meer editie in andere kernen.Gratis toegang
Het Fonkelfestival wordt van 16.00 tot 21.00 uur gehouden op het centrale plein van Harfsen. De eerste editie is georganiseerd door een groep inwoners in samenwerking met de gemeente. De toegang is gratis.

Vonkje
Uitgangspunt is dat de mooiste initiatieven ooit beginnen met een vonkje die mensen insprireert. Soms groeit dat uit tot iets moois. Op festivalterrein presenteren initiatieven die al ontkiemt zijn zich, maar het is vooral ook de bedoeling dat mensen met nieuwe ideeën zich melden. Zijn kunnen tips krijgen, kennis opdoen over hoe ze hun droom kunnen realiseren en uiteraard netwerken, dat voor de gelegenheid ‘Fonkeldaten’ wordt genoemd.

Afsluiting
Rond 21.00 uur wordt het festival in het donker afgesloten met vuurtjes en sterretjes. De organisatoren beloven ‘een spectaculair einde’.

Joris Linsen & Caramba (foto: PR)
Joris Linsen & Caramba (foto: PR)

Caramba
De muzikale hoofdmoot van de dag is de band Caramba van tv-presentator en zanger Joris Linsen met Mexicaanse muziek met Nederlandse teksten. De band treeft drie keer een half uur op tussen 17.30 en 20.00 uur.

 

 

Programma (onder voorbehoud):

16.00 uur  Opening door burgemeester

16.05 uur  Bas Mennink – Gave Dingen Doen
Bas is een van de grondleggers van Gave Dingen Doen. Hij vindt twee vragen essentieel: ‘Wat maakt jou enthousiast en wat heb je daarvoor nodig?’ Gave Dingen doen heeft een enorme vlucht genomen de afgelopen jaren. Bas laat je zien en ervaren waarom je met elkaar zoveel kunt bereiken.

16.30 uur   Cabaret
Meer informatie volgt.

17.00 uur   Lochem fonkelt door
De Lochemse variant op de bekende talkshow De Wereld Draait Door.
Onder leiding van presentatrice Karin Komdeur wordt levendig gediscussieerd over inwonersinitiatieven. Wat is de rol van de gemeente? Wie is er verantwoordelijk voor de totstandkoming? En wie financiert? (Informatie over de tafelgasten volgt op de website)

17.30 uur   Joris Linssen en Caramba! (1)
Nederlandstalige muziek, met een vleugje Mexico. Als sinds 1999 bestormt Joris Linssen de podia met zijn semi-akoestische band Caramba. Deze rasmuzikanten komen maar liefst met z’n zessen en staan bekend om hun vurige spel, aanstekelijke enthousiasme en een flinke portie lef.

18.00 uur   Realiseer je ideeën!
Leg je ideeën voor aan een groep mensen die al vaker te maken hebben gehad met het opstarten van een inwonersinitiatief. Zij helpen je op weg naar de realisatie ervan.
Ideeën kunnen worden aangemeld via info@fonkelfestival.nl

18.30 uur  Joris Linssen en Caramba (2)

19.00 uur   Durf te vragen

19.30 uur   Joris Linssen en Caramba (3)

20.00 uur   Zonsondergang: vuurtjes aan

20.30 uur   Muzikaal optreden en een verrassende, vlammende slotact.

21.00 uur   Einde