Blues Rond de Kerk in 43 foto’s [fotogalerij]

0

LOCHEM – De 7e editie van Blues Rond de Kerk trok zaterdagavond (27/7) misschien meer mensen dan ooit naar de Kleine Markt. Bij aanvang zaten aanpalende terrassen vol en de hoge temperaturen lokten al redelijk vroeg nog veel meer mensen naar het plein.

Onze fotograaf Niek Hidding van nhphotosholland heeft 43 foto’s beschikbaar gesteld. Ze zijn te bekijken in de onderstaande fotogalerij.

Fotogalerij

 

No King

In muzikaal opzicht was het vooral genieten voor de liefhebbers van stevige bluesrock. De band No King met zanger Phil Bee, die overigens aanzienlijk ouder is dan de rest van de band. Een glansrol was weggelegd voor gitarist Jelle Wunderink; een echte Lochemer. Verder trok de ‘vette’ Hammondsound van toetsenist Pascal Lanslots, die de vaste man Sjoerd Schelvis verving, in positieve zin de aandacht.

PittCrew

The PittCrew speelde een thuiswedstrijd. Ook bij deze band staat de bluesrock centraal. Ruim een jaar actief onder deze naam en met zanger Herman Priester.

Leif de Leeuw

De revelatie van de avond was echter de uitsmijter. De Leif de Leeuw Band speelde louter muziek van The Allman Brothers Band. Helemaal opgetuigd zoals het hoort, met 2 drummer en 2 gitaristen die regelmatig synchroon soleren. Het talent van gitarist is bij de liefhebber al jaren bekend. Hij begon al op zijn 12e op te treden. De uitvoering van de muziek van The Allman Brothers was nagenoeg perfect en puur genieten voor de liefhebbers.

Nieuwe organisatie

Deze Blues Rond de Kerk was de eerste onder de vlag van de Stichting Living Lochem. Die nam het stokje over van de Stichting Kleine Markt die de eerste 6 edities voor haar rekening nam. Living Lochem presenteert op 31 augustus nog een evenement op de Kleine Markt. Dan staat het Zomerfeest op de agenda.