Rabopand Markt: appartementen en winkels ‘De NyeMarkt’

0
Artist-impression De NyeMarkt (L&O Architecten)

LOCHEM – Het oude kantoor van de Rabobank aan de Markt in Lochem, dat al zo’n 8 jaar nagenoeg leegstaat is verkocht. Op de eerste en tweede verdieping komen 18 appartementen en op de begane grond is plaats voor winkels en kantoren. De Rabobank zelf betrekt er eind 2018 een advieskantoor.

Betaalbaar
De naam van het pand wordt gewijzigd in ‘De NyeMarkt’. De appartementen krijgen een omvang van 70 tot 110 vierkante meter. In een persbericht is sprake van ‘betaalbare stadsappartementen’.

Eigenaar
De nieuwe eigenaar van het gebouw is projectontwikkelaar NyStaete Group uit Oldenzaal. Directeur Eric Nijkamp: ,,We willen graag invulling geven aan de wens om voor de lokale gemeenschap betaalbare stadsappartementen te ontwikkelen. Er bestaat in Lochem namelijk een grote behoefte aan appartementen in het middensegment. Deze plek in het centrum is hiervoor uitermate geschikt. We werken in dit plan nauw samen met de Rabobank.”

Samenwerking
,,Die samenwerking betekent dat we onderling snel kunnen schakelen in het belang van de potentiële koper,” aldus Maarten Kuiper, directeur Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. ,,We zijn in een vroeg stadium betrokken bij dit plan, weten wat de mogelijkheden zijn en kennen de markt.”

Nieuwe gevel
De huidige gevel zal worden vervangen, opnieuw worden geïsoleerd en gemoderniseerd. De eigenaar meldt veel vraag naar de nog overige te verhuren commerciële ruimtes nu het pand een goede uitstraling lijkt te krijgen. L&O architecten uit Haaksbergen is verantwoordelijk voor de vernieuwde indeling en het ontwerp.

Lees verder onder de fotogalerij…

Start verkoop
De verkoop van de beschikbare koopappartementen start medio februari. Geïnteresseerden kunnen zich nu al wel aanmelden door een mail te sturen naar info@nystaete.nl. Op
woensdag 20 december zijn de omwonenden van het pand tijdens een informatieavond
geïnformeerd over de nieuwe plannen.

Gemeente
Uit het Lochemse gemeentehuis komen positieve geluiden. Wethouder Bert Groot Wesseldijk: ,,ik ben blij dat dit pand na zoveel jaren weer een bestemming krijgt. Dit is een mooie ontwikkeling voor het centrum van Lochem. Vanuit de gemeente verlenen we graag onze medewerking om deze plannen te realiseren. Ook onderzoeken we samen de mogelijkheid om hiervoor een bijdrage van de Provincie te krijgen uit het programma ‘Steengoed benutten’. Die subsidiepot is bedoeld om leegstand tegen te gaan.”

Bankkantoor
Uit de artist-impressions van het is af te leiden dat de Rabobank op termijn zelf in het meest rechtse deel van het pand kantoor kiest, gezien vanaf de Markt. De bank wil naar een advieskantoor zonder kasfunctie, zoals bijvoorbeeld de SNS-bank dit doet aan de Molenstraat.

Het slechte nieuws hiervan is dat er elders in Lochem – op de kop van de Walderstraat – mogelijk nieuwe leegstand ontstaat. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat er andere plannen met het huidige gebouw van de bank zijn.