Meidenteam MO17 van Sportclub Lochem kampioen

0
De kampioenen van MO17 (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM – Het meidenvoetbalteam MO17 (meiden onder 17) van Sportclub Lochem is kampioen geworden van de najaarscompetitie. Afgelopen zondag (17/12) flankeerden de meiden en gastvrouw Nelly Harkink de heren van Lochem 1 bij hun opkomst voor de wedstrijd tegen koploper Helios. Lisa Esselink en Myrthe Dijkerman verrichten de aftrap.

Gehuldigd
Die middag werden de meisjes feestelijk ontvangen en gehuldigd door de leiding van MO17, ouders en vrienden. Namens de club waren voorzitter Ger ten Asbroek en de Ladies Corner van de partij, net als vertegenwoordigers van de sponsors Albert Heijn Bekman en Boeijink HRM.

Eerste team
In mei/juni 2015 ontstond het eerste meidenvoetbalteam bij Sportclub Lochem. Het bestond uit enkele nieuwe leden die nog nooit hadden gevoetbald, nieuwelingen die van een andere club waren overgekomen en meiden die tot dan toe in een gemengd team met jongens hadden gespeeld.

Publiekstrekker
Als snel bleken de jongedames een publiekstrekker van formaat. Alle junioren van het mannelijk geslacht toonden veel belangstelling. Maar langs de lijn stonden ook ouders van voetballertjes uit andere teams die de verrichtingen van de meisjes kwamen bekijken. Ze verbaasden zich niet alleen over het vele geluid dat de voetbalmeiden produceerden of de flamboyante, frisse uitstraling. Het waren vooral ook de voetbalkwaliteiten en inzet tijdens trainingen en wedstrijden die waardering oogsten.

Groei
De afgelopen 3 jaar werd goed gepresteerd. In voorgaande seizoenen werd al om de bovenste plaatsen gestreden maar nu is ook de bovenste trede bereikt. Volgens de leiding is de teamgeest de basis voor het succes geweest. Het succes en het enthousiasme heeft een aanzuigende werking gehad want inmiddels telt Sportclub Lochem 5 meidenteams die deelnemen aan de competities.