Rabobank Lochem vanaf januari alleen ‘s middags open

0
De Rabobank aan de Walderstraat in Lochem (bron: Google streetview)

LOCHEM – De Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek past per 1 januari 2018 de openingstijden aan van vier vestigingen, waaronder die in Lochem. Klanten kunnen er voortaan alleen nog ‘s middags tussen 13.30 en 17.00 uur terecht. De avondopenstelling op donderdag vervalt.

Weinig bezocht
De bank verklaart de stap door te stellen dat recent onderzoek heeft laten zien dat klanten de vestigingen nog maar weinig bezoeken. Het toegenomen gebruik van online-diensten zou daaraan hebben bijgedragen.

Filialen
De vestigingen in Lochem en Winterswijk gaan vanaf januari alleen nog ‘s middags open. Bij de bankfilialen in Vorden en Aalten kunnen klanten dan juist alleen nog in de ochtend terecht (9.00-12.30u). Ondanks het vervallen van de koopavond op donderdag, blijft het mogelijk om een afspraak te maken in de avonduren.

Automaten
De gewijzigde tijden hebben ook gevolgen voor de automaten in de bank. Geld storten en muntgeld opnemen is vanaf januari ook alleen ‘s middags mogelijk omdat de bijbehorende automaten zich binnen bevinden. De geldautomaat die zich buiten bevindt blijft uiteraard wel 24 uur per dag bereikbaar. Dit geldt ook voor de automaat voor het storten van sealbags.

Bezoek aan huis
Er blijven diverse mogelijkheden beschikbaar voor het bezorgen van geld aan huis en bezoek van een adviseur voor mensen die niet zelfstandig naar de bank kunnen gaan.

Verhuizing ontkend
Het gerucht dat al enige tijd door Lochem gaat dat de bank het pand aan de Walderstraat 39 op termijn wil verruilen voor een kleiner (winkel)pand wordt door een woordvoerster ontkend.

Lees meer over de gewijzigde openingstijden op de site van de Rabobank.