Rabobank weer terug op de Markt [video]

0

LOCHEM – De Rabobank is sinds maandag weer terug op de oude stek aan de Markt in Lochem. De klant kan er alles wat je van een bank mag verwachten, behalve geld halen of storten. ‘Een waardevrije bank’, zo heet het in jargon. Directievoorzitter Hans van de Guchte van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en wethouder Bert Groot Wesseldijk knipten eensgezind het lintje door.

Het nieuwe bankfiliaal biedt nog een wat wonderlijke aanblik. Het bevindt zich namelijk in een gebouw dat nog lang niet af is. Er naast, boven en achter wordt nog driftig gebouwd aan het pand dat vroeger ook al eens toebehoorde aan de bank. Het staat nog grotendeels in de steigers. In de NyeMarkt komen nog meer bedrijfsruimten. Boven worden appartementen gerealiseerd. Oplevering is naar verwachting eind dit jaar.

Dienstverlening

Van de Guchte vertelde dat op het moment dat er geen geld meer omgaat in de bank er wordt nagedacht over de dienstverlening en de huisvesting. Lochem verlaten was volgens hem geen optie, omdat het een belangrijke plaats met een regiofunctie is. De Rabobank heeft er nog altijd veel particuliere klanten en is van oudsher de grootste in de agrarische sector.

Levendige Markt

Wethouder Bert Groot Wesseldijk was, voordat hij zo’n 5 jaar geleden wethouder werd, jarenlang medewerker van de Rabobank en werkte vanuit het kantoor op de Markt. Recht boven de plek waar maandagmiddag het nieuwe filiaal werd geopend. In zijn speech benadrukte hij dat het belang is dat er weer bedrijven en woningen aan de Markt komen. Dat komt de levendigheid ten goede.

Wie contant geld wil opnemen of storten kan nog altijd terecht bij de pinbox aan de Mauritsweg. Wie het nieuwe bankfiliaal zoekt zolang de verbouwing gaande is: ‘Bij Lovink rechts aanhouden.’

Directievoorzitter Hans van de Guchte spreekt de aanwezigen toe. Wethouder Bert Groot Wesseldijk en twee steltlopers kijken toe (foto: LochemsNieuws)