PvdA stelt vragen over aanpak drugsoverlast

0
Het Groene Kruisstraatje met op de achtergrond MSG de Garve. Links het gebouw waarin onder meer Avonturijn is gevestigd. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De PvdA-fractie in de Lochemse gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld over de aanpak van drugsoverlast rond het Groene Kruisstraatje en MSG De Garve. De partij wil weten wat het college van B&W heeft ondernomen om dit aan te pakken.

De PvdA kaartte het probleem eind april al eens aan en kreeg toen de verzekering dat er aandacht voor was en dat werd gewerkt aan een oplossing. ‘Echter, blijkbaar levert dat nog niet het gewenste resultaat op en blijft de overlast onverminderd bestaan. De PvdA maakt zich zorgen over de kinderen, een kwetsbare groep inwoners die hier bijna dagelijks naar de opvang of naar school gaan en spelen’, zo schrijven de sociaal-democraten in een toelichting.

Vragen
De PvdA wil nu weten wat er sinds april is gedaan ter bestrijding van het probleem. Recentelijk klaagde kinderdagverblijf Aventurijn over overlast door dealen, drugsgebruik en bijbehorend afval.

De tweede vraag aan het college luidt: ‘ Wat gaat u ondernemen om de drugs en drugsafval overlast rondom MSG de Garve en Kinderdagopvang Avonturijn aan het Groene Kruisstraatje op te lossen?

Veiligheid
Tenslottte volgt de vraag over de kinderen, die sinds maandag weer naar school gaan. De PvdA wil weten of zij er zeker van kunnen zijn dat ze veilig naar school kunnen gaan en veilig kunnen spelen zonder in aanraking te komen met drugsafval en/of mensen uit het criminele circuit die drugs dealen?

Het college heeft nog niet geantwoord.