Schilderbeurt Exelsebrug blijft voorlopig uit

0
De hoogwerker op deze foto tijdens de werkzaamheden was erg hoopgevend (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De Exelsebrug over het Twentekanaal is een echte eye-catcher voor Lochem. Helaas ziet de brug er al jaren niet uit. De witte bogen kleuren langzaam zwart en op de lagere delen prijkt graffiti van ‘kunstenaars’ die die naam niet verdienen. De recente opknapbeurt van de brug leidde evenwel niet tot een schilderbeurt en daar komt het voorlopig ook niet van.

De brug was een paar weken dicht voor alle verkeer. In die tijd werd het wegdek vervangen en de brugleuning geschilderd. Velen gingen ervan uit dat ook de bogen een likje verf zouden krijgen. Toen de werklieden hun boeltje hadden gepakt bleek de optiek van de brug nog net zo abominabel als voorheen. LochemsNieuws kreeg er vragen over van lezers.

Constructie
Woordvoerder Jenneke Blok van Rijkswaterstaat kan zich de teleurstelling van de Lochemers voorstellen maar vertelt dat deze onderhoudsronde van bruggen over het Twentekanaal uitsluitend was gericht op behoud en veiligheid van de constructie. ,,Het werk is erop gericht om de constructie veilig te houden zodat de brug weer een aantal jaren mee kan.”

Ze wijst erop dat Rijkswaterstaat ook niet heeft gecommuniceerd dat er geschilderd zou worden. ,,We moeten de volgende keer misschien explicieter melden wat we wel en niet gaan doen.”

Niet in de planning
Een schilderbeurt zit er voorlopig ook niet in zo luidt de boodschap. Wat dat betreft is er geen sprake van een vaste cyclus of van onderhoudscontracten met aannemers. Blok zegt: ,,Het zal er ooit wel van komen maar het zit momenteel niet in de planning.

Graffiti op de Exelsebrug (foto: Richard Dijkeman)
De Exelseburg (foto: Richard Dijkerman)
Hier is goed te zien hoe zwart de bogen van de brug zijn (foto: LochemsNieuws)