Programma Allemaal1.tv deze week

0
Blik in de studio van Allemaal1.tv (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/GORSSEL – In de 12e uitzending van Allemaal1.tv komen weer veel gasten uit verschillende kernen in de gemeente Lochem aan bod. Daaronder cabaretier Ernest Beuving en de voorzitters van zowel Sportclub Lochem als Witkampers Laren. Verder een schoenmakerij en een bierbrouwer en Richard Buitink van Wakker Loarne. Maar de uitzending gaat gedeeltelijk ook over de toekomst van Allemaal.tv zelf.

Een leerling en een docent van de het Staring College vertellen hoe het hen vergaat in deze coronatijd. Verder komt ‘LochemDoet’, die velen nog kennen als de vrijwilligerscentrale, langs. En ‘Een goed gesprek met Deborah’ gaat dit keer over agrarische en aanverwanten zaken.

Laatste uitzending?

De rubriek Waan van de Dag is dit keer een ‘onderonsje’ tussen presentatrice Anke Tragter, de redacteur Marije Alma en Henri Bruntink en regisseur en mede-initiatiefnemer van Allemaal1.tv Bart Verdult. Aanleiding is het feit dat het tijdelijke tv-project deze week feitelijk voorbij is, al volgt volgende week nog een speciale verkiezingsuitzending. Begin december werd gestart met de gedachte dat mensen in de gemeenten moesten worden geïnformeerd, vermaakt en verbonden in coronatijd.

Bij de start was de gedachte dat de coronacrisis rond deze tijd wel flink op z’n retour zou zijn en dat we al lang en breed op de weg terug naar ‘normaal’ zouden zijn. Dat valt nogal tegen. Er kwam al snel na de start een nieuwe lockdown en later zelfs een avondklok. We zijn niet klaar met corona en steeds meer mensen hebben moeite met de gevolgen van alle maatregelen.

Voortzetting

Voor de makers van Allemaal1.tv was dit aanleiding om achter de schermen op zoek te gaan naar mogelijkheden om door te gaan. Daar moet onder meer de Lochemse politiek iets van vinden. De vraag is of het project nog 3 maanden kan worden voortgezet en ondersteund. Dat doet recht aan de voortdurende coronacrisis maar zorgt ook voor continuïteit. Bovendien wordt zo tijd gekocht om via overleg met andere partijen en het aanboren van andere financieringsbronnen voor het geval Allemaal1.tv een blijvertje blijkt te zijn.

Het gesprek in de uitzending van deze week gaat daarom over wat in de afgelopen maanden is bereikt en hoe de toekomst eruit zou kunnen zien.

Allemaal1.tv is te bekijken via het gelijknamige YouTube-kanaal. De nieuwe uitzending is vanaf donderdag 18.30 uur te bekijken.

LchemsNieuws is redactioneel partner van Allemaal1.tv