Primeur: aspergeverkiezing in Hof van Gelre

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Lochem krijgt maandag (20/5) een primeur. Dan komt bij Hotel Hof van Gelre vast te staan uit welke regio de beste asperges van Nederland komen. De strijd gaat tussen de Achterhoek, Salland, Limburg en Texel. De jury bestaat uit 6 koks van gerenommeerde regionale horecabedrijven.

De blinde smaaktest aan de hand van 6 verschillende gerechten moet uitwijzen welke asperge het smaakvolst is. Met spanning wordt uitgekeken naar de verschillen die mogelijk zijn ontstaan door de specifieke grondsoort waarop de asperges worden gekweekt. Die is op Texel heel anders dan in Limburg of de zandgronden in deze regio.

Daarnaast worden Achterhoekse wijnen geserveerd. Deze wijnen worden op 26 oktober ook gepromoot tijdens het Wijnfestival 2019 in de Gudulakerk. Na de proeverij wordt bekend gemaakt uit welke regio de Streekasperge van het Jaar 2019 komt.

26 mei: 3-gangen diner

Op zondag 26 mei kan iedereen de winnende asperges zelf komen proeven als onderdeel van een smakelijk 3-gangen diner in ‘t Hof van Gelre. Daarbij wordt een glas Moj’s Kieken, een wijn uit de Achterhoek, geserveerd. Reservering is noodzakelijk. Dit kan via telefoonnummer 0573 – 253 351 of een e-mail naar info@hofvangelre.nl.