Hotel Hof van Gelre is jaar begonnen onder nieuwe leiding

0
René Sloots heeft de dagelijkse leiding bij hotel Hof van Gelre op zich genomen (foto: LochemsNieuws)
LOCHEM – Hotel Hof van Gelre is dit jaar begonnen onder een nieuwe leiding. De nieuwe eigenaren, die al twee hotels bezitten in Ommen, namen de exploitatie per 1 januari over van Arne Heitmeijer. René Sloots heeft de dagelijkse leiding op zich genomen. Hij is een man met ervaring en ziet goede mogelijkheden om het Hof van Gelre verder te ontwikkelen.
[update] Dit bericht is geschreven naar aanleiding van een interview van voor de laatste persconferentie van het Kabinet. De laatste alinea moet dus inmiddels zo worden gelezen dat ook het restaurant weer open is, binnen de nieuwe coronaragels.

Gevraagd naar de eerste indrukken zegt Sloots: “Die is uitstekend. Dit is een goed hotel dat goed werd geleid door Arne. De doelgroep blijft ook grotendeels hetzelfde.” Het hotel ontvang veel gasten uit België en Duitsland. Dat zijn vaak groepen die afkomen op arrangementen waarbij ze regio leren kennen en in het hotel in de watten worden gelegd. Daarnaast zijn er individuele gasten en met name fietsers die het hotel als uitvalsbasis voor hun dagtochten kiezen.

Zakelijke gasten

Het hotel heeft veel ruimte en voorzieningen voor zakelijke gasten. “We hebben al veel contacten met bedrijven, maar dat wil ik de komende tijd graag uitbreiden. Ik wil lokale en regionale bedrijven bezoeken om ze te wijzen op onze mogelijkheden.” Sloots wil verder werken aan verlaging van de drempel voor lokale mensen. “Die zouden meer dan nu het geval is gebruik kunnen maken van ons terras en ons restaurant. Via speciale activiteiten hoop ik ze te bereiken en hopelijk leidt dit na een eerste kennismaking tot meer spontane bezoeken”, aldus Sloots.

Hij is ook zeer te spreken over het team waarmee hij sinds een paar weken werkt. Het gaat om rond de 50 medewerkers en ongeveer 25 arbeidsplaatsen. Voorganger Arne Heitmeijer klaagde eind vorig jaar over problemen met het vinden van nieuwe mensen en het rondbreien van de roosters. In de nieuwe situatie kan waar nodig worden geschoven met medewerkers tussen Ommen en Lochem. “Desalniettemin kunnen we voor het seizoen nog wel wat extra krachten gebruiken, schroom dan ook niet om je aan te melden”, zo klinkt het.

Schaalgrootte

Een ander voordeel van het bedrijf waartoe Hof van Gelre nu behoort is de mogelijkheid om gasten te verwijzen. “Lochem en Ommen liggen zo’n 45 kilometer van elkaar en de omgeving is, in toeristisch opzicht, te vergelijken. Als wij volgeboekt zijn kunnen we mensen wijzen op de mogelijkheden van onze twee hotels in Ommen. Dat is het voordeel van schaalgrootte”, aldus René Sloots.

De ondernemers Patrick Wolffenbuttel en Luc Sietsma zijn in Ommen eigenaar van de hotels De Zon en Paping. Verder exploiteren ze de horeca van het nabijgelegen landgoed Het Laer en van een lokale golfclub. Zowel de beide eigenaren als Sloots hebben eerder gewerkt voor onder meer de Bilderberg hotelgroep. Zo kennen Luc Sietsma en de nieuwe Lochemse locatiemanager elkaar al 20 jaar.

Ervaring

René Sloots werkte onder meer in hotels op de Veluwe, in Eindhoven en Amsterdam. Zijn laatste werkgever was Postillion hotel in Bunnik, dat zich vooral op zakelijke gasten richt. Zijn roots liggen overigens in Epe, waar hij de eerste schreden in de horeca zette bij een hotel dat nota bene Hof van Gelre heette.

Momenteel is het hotel geopend, maar het restaurant helaas nog gesloten. “We hopen deze week op goed nieuws.” Ontbijt en diner worden op de kamer geserveerd. “Daar krijgen we goede reacties op, maar je ziet liever dat alles weer normaal wordt”, zegt Sloots. “We staan te popelen om weer de dingen te doen waar we goed in zijn; de gast een onvergetelijk verblijf bezorgen.”

Hotel Hof van Gelre
Nieuweweg 38
7241 EW Lochem
Telefoon: 0573 253 351
E-mail: info@hofvangelre.nl
Website: hofvangelre.nl