Prikpost Lochem verruilt polikliniek voor Hoeflingweg

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – Wie bloed moet laten prikken, moet vanaf 3 mei niet meer naar de polikliniek aan de Zwiepseweg maar naar de Hoeflingweg 7 in Lochem. De ruimte in de poliklniek bij de Hoge weide is vaak onvoldoende om met name de wachtenden te kunnen onderbrengen. De verhuizing die nu wordt ingezet is voor onbepaalde tijd. 

De prikpost in Lochem wordt wekelijks door gemiddeld 250 mensen bezocht. Zelfs in normale tijden was het wel eens dringen in de beperkte wachtruimte. En met de richtlijnen van het RIVM wordt de situatie nog nijpender. Eerder werd al tijdelijk geprikt in de tafeltennishal van De Toekomst en sinds enige tijd werd de oude stek in de poli weer gebruikt, zij het alleen op afspraak.

Richtlijnen

Momenteel wordt de ruimte in het pand ‘Hoefling Hof’, dat haaks op de Larenseweg staat en tussen de panden van autobedrijf Henk Goorman en Zone.college, geschikt gemaakt voor de prikpost. “Daar kunnen we patiënten die komen voor bloedafname helpen volgens de RIVM-richtlijnen”, zo laat het Gelre ziekenhuis weten. Om eraan toe te voegen dat de polikliniek gewoon blijft bestaan op de huidige locatie.

Op afspraak

Overigens blijft het ook op de nieuwe locatie noodzakelijk om vooraf een afspraak te maken. Die kan de website van het ziekenhuis. Patiënten die op verzoek van hun specialist bloed laten prikken moeten het formulier, waarop het aangevraagde onderzoek wordt aangegeven, meenemen.