Prijzen appartementen oude Rabopand later bekend

0
Artist-impression De NyeMarkt (L&O Architecten)

LOCHEM – De prijzen van de appartementen die in het voormalige pand van de Rabobank aan de Markt worden gerealiseerd worden naar verwachting in mei of juni bekend. Dat is later dan eerder voorspeld.

Procedureel duurt het allemaal wat langer, zo geeft Erik Nijkamp van de Nystaete Groep uit Oldenzaal aan. Ook laat hij weten dat het aantal appartementen van 18 naar 16 is gedaald. Dit heeft een bouwtechnische reden. Wel worden enkele appartementen wat groter dan aanvankelijk het plan was. De omvang varieert nu tussen 70 en 160 vierkante meter.

Nijkamp meldt dat er sprake is van een groot aantal belangstellenden dat het aantal beschikbare woningen ver overstijgt.

Op de begane grond van het pand, dat De NyeMarkt gaat heten, is  ruimte voor winkels en/of kantoren. De Rabobank zelf vestigt er vermoedelijk eind van dit jaar een bankshop.

Eind december werden de plannen voor het al lang leegstaande en snel verpauperende pand wereldkundig gemaakt.

(In een eerdere versie van dit artikel was te lezen dat de prijzen al snel bekend zouden worden gemaakt. Dat was gebaseerd op een miscommunicatie tussen de NyStaete Groep en LochemsNieuws).

Artist-impression De NyeMarkt (L&O Architecten)