Previewavond theaterseizoen 2023-2024

0
Vrienden van de Schouwburg tijdens een kijkje achter de schermen (foto: PR/Vrienden van de Schouwburg)

LOCHEM – Op donderdagavond 11 mei wordt de jaarlijkse previewavond voor het nieuwe theaterseizoen gehouden in de schouwburg. Zoals gebruikelijk kunnen Vrienden van Schouwburg Lochem de volgende ochtend, op vrijdag 12 mei, vanaf 10.00 uur met voorrang kaarten voor het nieuwe seizoen bestellen. Dit kan zowel online als aan de kassa.

Tijdens de previewavond is iedereen welkom. Vrienden kunnen met hun vriendencode een gratis ticket reserveren via de website van de schouwburg. Niet vrienden betalen € 5,-. Wie er tijdens deze avond op het podium staan blijft tot het laatste moment een verrassing.

Tipje van de sluier

“Het belooft weer een mooi theaterseizoen te worden in Lochem”, zegt Roelien Rijks, bestuurslid van de Vrienden van Schouwburg Lochem. “Het is het team van de schouwburg weer gelukt om een afwisselend, verrassend en vooral mooi programma op te stellen. Tijdens de previewavond wordt een tipje van de sluier opgelicht. Sinds vorig jaar zijn ook (nog) niet Vrienden welkom op deze avond. We hopen natuurlijk dat gasten zo enthousiast zijn dat ze ter plekke alsnog Vriend worden en de volgende ochtend ook met voorrang hun kaartjes kunnen kopen.”

De Vrienden zijn van belang voor de schouwburg. “De Vriendenclub is één van de grootste sponsoren van de schouwburg”, zegt Roelien Rijks. “Met het bedrag dat we samen bijeen brengen helpen we met het in stand houden van de schouwburg voor Lochem. We sponsoren een aantal voorstellingen én de schouwburg kan speciale verzoeken doen voor een bijdrage in de financiering van projecten. Het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld meebetaald aan de opfrisbeurt van de toneelvloer en de aanschaf van een balletvloer. Als tegenprestatie krijgen Vrienden voorrang bij de kaartverkoop, korting op een aantal door de Vrienden gesponsorde voorstellingen én worden er leuke activiteiten georganiseerd. Reden genoeg dus om Vriend te worden.”

Keuzes

Voor het theaterseizoen ’23/’24 zijn twee vriendschappen mogelijk: Voor € 25 is men een jaar lang ‘Goede Vriend’ en voor € 50,- ‘Beste Vriend. Vriend van Schouwburg Lochem worden kan via www.schouwburglochem.nl/vrienden. Hier staan ook alle voordelen van een vriendschap op een rijtje én ook het reserveren van kaarten voor de previewavond is hier mogelijk.

Wie tips, vragen of opmerkingen heeft voor het vriendenbestuur stuurt een bericht naar
vrienden@schouwburglochem.nl