Amy’s Legacy beleeft mooi debuut in schouwburg

0
Amy's Legacy in de Schouwburg Lochem op 14 janauri (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Een debuutoptreden voor zo’n 300 enthousiaste toehoorders in de Schouwburg Lochem zorgt voor zenuwen, maar voelt ongetwijfeld ook als een warm bad. De 10-koppige band Amy’s Legacy kan trots zijn op het eerste optreden in de huidige samenstelling. Het repertoire van Amy Winehouse leent zich prima voor een lekkere theateravond, zo bleek zaterdagavond.

De zaal was voor een flink deel gevuld met familie, kennissen en vrienden van de bandleden. Dat twee daarvan uit Lochem komen hielp vast ook een handje bij de kaartverkoop. Dit tot genoegen van de Vrienden van de Schouwburg. Dit was het eerste door de Vrienden zelf georganiseerde voorstelling in het theater. Tijdens zijn introductie deed bestuurslid Geert de Groot een oproep om lid te worden. Van de contributie worden nieuwe mooie dingen gedaan, zo luidt de belofte.

Lochems

Leadzangeres Susanne Abrahams uit Lochem is leadzangeres van de band en eveneens bestuurslid van de Vrienden. Neem daarbij het gegeven dat de zaterdagavond was vrijgekomen door een geannuleerde voorstelling, en één en één werd drie. Naast de leadzangeres komt overigens ook drummer Keimpe Bloem uit Lochem.

Na een wat stroef begin met een video die wel wat beter en vlotter mag en de eerste twee nummers – waaronder het bekende ‘Rehab’ – die nog niet echt lekker liepen, kwam de band op stoom. De repertoire-opbouw was prima, met afwisselend up-tempo en ballades en zelfs een mooi akoestisch blokje. Bij dat laatste kwamen de stemmen van lead- en achtergrondzangeressen goed uit de verf.

Kwaliteit

Na de pauze – en met name richting het einde van de show – werd het tempo opgevoerd en werd het sommigen lastig om op de stoel te blijven zitten. De individuele kwaliteit van de muzikanten, waaronder drie heerlijke blazers, is dik in orde. Bij met name de swingende en jazzy nummers mag er nog wel wat meer ‘vette jus’ over het geheel. Het moet al gek gaan als dat na een optreden of tien niet vanzelf ontstaat. Dus theaterprogrammeurs, zaaleigenaren en festivalorganisatoren: zorg voor jus en boek Amy’s Legacy!

Amy’s Legacy (foto: LochemsNieuws)
Amy’s Legacy (foto: LochemsNieuws)