Presentatie ‘Regio 4.0’ Stedendriehoek in Zutphen

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

ZUTPHEN/REGIO – Een groep mensen wil in de regio Stedendriehoek bouwen aan een samenleving die fundamenteel anders is ingericht dan de huidige maatschappij. De lokale gemeenschap moet leidend worden op 8 kernpunten. Het boek ‘Society 4.0’ van hoogleraar strategisch leiderschap aan de Nyenrode Universiteit, Bob de Wit, vormt de basis. In Zutphen wordt woensdag 6 april een presentatie gehouden door Roel Wolfert.

De Wit heeft, samen met Roel Wolfert, inmiddels ook de gids ‘Regio 4.0’ gepubliceerd. Dit is een soort handleiding voor mensen die de opzet willen uitrollen. Er zijn al ruim 60 regio’s in het land actief. De gedachte is dat het tijdperk van industrialisering op z’n eind loopt. Het tijdperk bracht de meeste mensen de afgelopen 75 jaar democratie, welvaart en vrede. Multinationals zijn inmiddels groter en machtiger dan landen en dat is niet goed, zo is de gedachte.

Belangen

De belangen van de inwoners van niet te grote regio’s moeten centraal komen te staan. Daaronder ondernemen, zorg, wonen, voedsel en digitale infrastructuur. Ook een eigen geld- en banksysteem staat op het lijstje. Digitalisering moet ten dienste van de inwoners worden ingezet, door middel van onder meer blockchain technology.

Informatie

De presentatie door Roel Wolfert is bedoeld voor mensen die mee willen bouwen of die gewoon nieuwsgierig zijn. Iedereen is welkom; jong, oud, ondernemer of specialist. De presentatie vindt plaats in het DWK Gebouw aan de Leeuweriklaan 19 in Zutphen. Inloop vanaf 19.15 uur. Aanvang 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro, inclusief koffie of thee. Dit kan worden voldaan aan de kassa. Aanmelden kan via reserveren4.0@protonmail.com.

Voor info over Society 4.0: www.society4th.org