Open Achterhoeks Supkampioenschap voor jongeren in de maak

0
Vier van de organisatoren van de Supcup bij ijsbaan Roowinkel: (vlnr). Eric Nijkamp, Teun Eggink, Jos Andeweg en Herold Hissink (Foto: LochemsNieuws)

LAREN/LOCHEM – Suppen is hot. Dat – en de wens om iets voor jongeren tussen 10 en 18 jaar te doen – leidde tot het idee tot het Open Achterhoeks Supkampioenschap. Een soort festival moet het worden, met DJ’s, bandjes en met de ludieke sfeer á la Zwarte Cross en Mañana Mañana. De beoogde plaats van handeling is ijsbaan Roowinkel bij Laren. Datum: 3 juli.

Het idee komt van Rotary Club Barchem en inmiddels hebben de IJssportvereniging Roowinkel en de jongerenwerktak van Stichting Welzijn Lochem en Jongerenwerk Berkelland zich achter het idee geschaard. “Het hoofddoel is een leuk evenement van de grond tillen. En als er geld overblijft gaat dat naar de Gamrupa”, zegt Herold Hissink van Rotary Barchem.” Deze hulporganisatie is werkzaam in Gambia. Het project dat ondersteund wordt met geld van het supevenement is het inzamelen van plastic en dat voor hergebruik geschikt te maken. Dit dient zowel het milieu als de lokale gemeenschappen.

Opzet

Het idee is om zo’n 70 deelnemers in 3 leeftijdscategorieën te laten suppen op het water van ijsbaan Roowinkel. Steeds 8 deelnemers naast elkaar en 3 rijen achter elkaar, zodat 24 deelnemers tegelijk in actie komen. Er wordt gedacht aan een oefenronde, een kwalificatieronde en een finale. Op die manier komt elke deelnemer dus 3 keer in actie.

Het bij elkaar brengen van voldoende supboards is nog een flinke uitdaging. Kopen of huren gaat ten koste van de opbrengst voor het goede doel en dat is niet de bedoeling. De leden van Rotary Barchem zijn daarom opgeroepen om een plank aan te schaffen en deze uit te lenen aan de club.

Voorzitter

Eric Nijkamp is voorzitter van de werkgroep die de organisatie op zich heeft genomen. Hij volgt de masteropleiding chemical engineering in Eindhoven en studenten worden uitgedaagd om naast hun studie een maatschappelijke bijdrage te leveren. “Dit evenement leent zich daar goed voor. Dat het om jongeren gaat spreekt mij aan”, zo zegt hij.

De kunst is om het evenement op te zetten met een minimaal budget en vervolgens te proberen om er geld mee te genereren. Dat kan onder meer via sponsoring en de catering. Die moet gezien de leeftijdsgroep volledig alcoholvrij zijn.

Roowinkel

Teun Eggink van IJssportvereniging Roowinkel is blij met het initiatief. “De ijsbaan wordt niet zo vaak gebruikt. Naast onze eigen activiteiten maakt een hondenclub eens per jaar gebruik van ons terrein. Deze supkampioenschappen zijn een prachtige gelegenheid om het op een andere manier te gebruiken.” Gevraagd naar de inzet van de vereniging zegt hij: “We hebben 13 bestuursleden. We komen niet heel vaak bij elkaar maar het is een zeer betrouwbare club mensen. Daar kunnen we op rekenen.”

Oproep

Op dit moment wil de organisatie een oproep doen aan DJ’s of beginnende bandjes die ervoor voelen om op te treden tijdens het festival. Ook jongeren die het leuk vinden om mee te werken aan de organisatie kunnen zich melden. Een bedrijven en organisaties die (financieel) willen helpen om dit sportieve festival uit te laten groeien tot een begrip in de Achterhoek worden van harte uitgenodigd om te reageren.

Website

Er wordt gewerkt aan een website. Het adres wordt supcup.nu. De inschrijving van deelnemers gaat via deze website lopen.

Conctact: info@supcup.nu