Politiek stelt vragen over biomassa-centrale bij Eefde

1
Een tekening van de geplande biomassa-centrale langs het Twentekanaal bij Eefde.

(dit is een bericht van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
ZUTPHEN/EEFDE –
De Stadspartij Zutphen-Warnsveld stelt na aanleiding van een uitzending van Zembla vragen over de bouw van de biomassacentrale Zutphen (BMC). Zo willen ze dingen weten over de realisatie en rechtszaken waarin de bestuurder verwikkeld zouden zijn. De centrale is gepland op de locatie van de oude vuilstort van Zutphen langs het Twentekanaal en op een steenworp afstand van Eefde. 

Zembla
‘De Stadspartij Zutphen-Warnsveld heeft groene en duurzame energie hoog in het vaandel staan, maar is van meet af aan geen voorstander geweest van – en uiterst sceptisch – ten. aanzien van dit soort type zogenaamde duurzame bedrijvigheid rondom groene energieopwekking uit snoeiafval. Alsmede hebben wij van meet af aan onze grote vraagtekens bij de bestuurder(s), de ondernemer(s) achter dit plan’, zo schrijft de Stadspartij. In de uitzending van Zembla werd de stellingname bevestigt. Het is ook al enige tijd stil rondom de bouw van de centrale, en daarom wil de lokale partij opheldering. 

Financiering
Zo willen ze weten of het klopt dat bestuurders verwikkeld zijn in diverse rechtszaken en beslagleggingen, of de informatie klopt dat de de grootste aandeelhouder en initiatiefnemer “Green Project Investment” te Breda, geen financiering kan krijgen voor de bouw van de BMC Zutphen.  Ook worden vragen gesteld over de grondtransacties. Het Zutphense college van B&W krijgt bovendien de vraag over de realiteitszin van het project. 

1 REACTIE

  1. Als er ook al een probleem is met een bio-massa centrale veeg dit idee dan van tafel en zet daar langs de IJssel een KERNCENTRALE neer wij kunnen tenslotte niet in de kou en in het donker zitten.
    Kijk eens net over de Duitse grens bij bijvoorbeeld Zwillbrock (Vreden ) waar ik weet niet hoeveel mais wordt verbouwd voor de bio-massa centrale .

Comments are closed.