Podcasts Gemeentebelangen: ‘Niet lezen maar luisteren’

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – Gemeentebelangen (GB) Lochem start dinsdag (15/2) met een podcast. ‘Niet lezen maar luisteren’ zo luidt de titel. GB springt in op een trend en hoopt hiermee andere doelgroepen aan te spreken. De presentatie is in handen van André Oudenampsen. Voorlopig gaat het om 4 podcasts tot aan de verkiezingen.

In een persbericht schrijft de partij: ‘Wij vinden het belangrijk dat iedereen die mag stemmen tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen dit ook gaat doen. Want deze gemeenteraadsverkiezingen zijn juist voor jou. Het gaat over onderwerpen in je eigen buurt of omgeving in onze gemeente Lochem. Lokale thema’s vragen om lokale oplossingen. Samen kijken naar de toekomst in het belang van jullie gemeente Lochem.’

Thema’s

De onderwerpen worden via de podcasts toegankelijk gemaakt en daarbij worden de standpunten van Gemeentebelangen over het behandelde thema uiteraard ook over het voetlicht gebracht. Het thema van de eerste podcast is ‘De gemeentelijke portemonnee’. Hierbij komen vragen aan bod als: ‘Hoe komt de politiek nu aan geld?’ en ‘Hoe bepaalt men waar het heen gaat?’

Op dinsdag 22 februari staat de agrarische sector in de gemeente centraal. En aflevering 3 op 1 maart gaat over naoberschap en wordt geheel in het Achterhooks opgenomen. De laatste podcast gaat op 8 maart online en die gaat over de standpunten van GB.

Social media

De podcasts worden gedeeld op de social-mediakanalen van Gemeentebelangen. De partij laat binnenkort overigens ook nog een beknopte versie van het verkiezingsprogramma huis-aan-huis bezorgen. Wie geen tijd of zin heeft om deze te lezen, kan in plaats daarvan rustig onderuit zakken en naar de podcasts luisteren.

De verkiezingen worden gehouden op 14, 15 en 16 maart. Klik HIER voor meer informatie op de website van de gemeente Lochem.