Home Nieuws Detailhandel PLUS Mensink verdubbelt aantal zelfscankassa’s

PLUS Mensink verdubbelt aantal zelfscankassa’s

0
Een zelfscankassa bij PLUS Mensink in Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Bij PLUS Mensink aan de Albert Hahnweg in Lochem wordt het aantal zelfscankassa’s volgende week uitgebreid van 3 naar 6. Dit gaat niet ten koste van de reguliere kassa’s. Dat blijven er gewoon drie. Wel wordt de servicebalie verplaatst naar een centrale plek, net buiten de kassa’s. Door de ombouwoperatie blijft de winkel op dinsdag 12 december tot 13.00 uur gesloten.

Eigenaar Hans Mensink zegt: “Zelfscannen is populair. Ik vind dat mensen met de huidige drie kassa’s vaak net iets te lang moeten wachten. En dat is nu net niet de bedoeling van zelfscannen. Daarom verdubbelen we het aantal zelfscankassa’s. De gewone kassa’s blijven ook, want we hebben veel klanten die liever op die manier afrekenen.”

Scannen

De zelfscankassa’s werken met de bekende handscanners die bij de ingang te vinden zijn, maar klanten kunnen er uiteraard ook voor kiezen om hun boodschappen bij de zelfscankassa te scannen. Er is altijd een medewerker beschikbaar voor assistentie en vragen. Controles worden steekproefsgewijs gehouden.

De servicebalie wordt verplaatst en wordt kleiner. Er is minder ruimte nodig omdat de tabaksverkoop via supermarkten met ingang van 1 juli 2024 stopt. Tot die tijd wordt de tabak vanuit laden van de nieuwe servicebalie verkocht.

Gratis bezorging

Op 12 december blijft de winkel gesloten tot 13.00 uur. Wie daarna boodschappen komt doen krijgt een presentje aangeboden om de verandering te vieren. Die dag worden boodschappen bovendien gratis aan huis bezorgd.

Hans Mensink benadrukt dat de uitbreiding van het aantal zelfscankassa’s niet ten koste gaat van het aantal medewerkers. “Dat wordt vaak gedacht, maar iedereen blijkt gewoon bij ons werken. En wie liever bij een kassière afrekent kan dit dus ook gewoon blijven doen. En zonder langer te moeten wachten.”