Herinrichting Markt komt langzaam op gang

0
Wethouder Eric-Jan de Haan onthult het projectbord voor de herinrichting van de Markt. Op de voorgrond een voorbeeld van hoe de kinderkopjes terugkeren in het 'straatbeeld'. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Met de onthulling van een projectbord heeft wethouder Eric-Jan de Haan donderdag de eerste aanzet gegeven tot de reconstructie van de Markt. Tot na de zomervakantie gaat het om nog niet heel zichtbare werkzaamheden, maar daarna gaat Lochems centrale plein flink op de schop. Deadline voor de werkzaamheden: de Keidagen van 2024. Het streven is om het in maart volgend jaar af te ronden.

Aannemer Reko uit Raalte – die ook de werkzaamheden aan de Julianaweg uitvoerde – gaat onder meer de bestrating geheel vervangen. Voor velen is het een opluchting dat de kinderkopjes verdwijnen. Of toch niet helemaal, want een deel van de steentjes keert in meer decoratieve vorm terug. Onder meer langs de kerk. Een voorbeeld van hoe dit eruit gaat zien werd donderdag al even getoond.

Waterpartij

Verder komt er een waterpartij in het midden van het plein. Deze wordt geheel vlak en is tijdens de kermis of andere evenementen uit te schakelen en gewoon te gebruiken. Drie grote eiken op het smalle gedeelte van de Markt worden verwijderd en vervangen door andere bomen. Het aanvankelijk verzet tegen de kap van de eiken is grotendeels verstomd. Ook de Bomenstichting Achterhoek constateerde dat de bomen in slechte conditie zijn. Doordat de wortels het plaveisel omhoog, duwen zorgen ze ook voor overlast.