Overleg gemeente en Doornberg Almen in de verlenging

0
Doornberg Recycling aan de Scheggertdijk in Almen (archieffoto: LochemsNieuws)

ALMEN/LOCHEM – Het Almense recyclingbedrijf Doornberg en de gemeente Lochem zijn nog in gesprek over een schikking. De vier weken die hiervoor in overleg met de rechter waren uitgetrokken zijn inmiddels voorbij. Maar de partijen hebben meer tijd gevraagd omdat het in de afgelopen vakantieperiode moeilijk was om vaart in de gesprekken te houden. Inmiddels geldt 1 september als deadline. De door Lochem aangespannen rechtszaak is tot die datum aangehouden.

De inzet van de gemeente Lochem is een spoedig vertrek van Doornberg. De gemeente heeft de grond aangekocht en sprak vorig jaar met het bedrijf af dat het terrein uiterlijk 1 augustus ontruimd zou zijn. Op het moment van die afspraak had Doornberg Recycling zicht op een nieuwe locatie in de gemeente Zutphen. Door strengere stikstofregels ging echter een streep door die plannen.

Locatie

Het is Doornberg nog niet gelukt om een andere locatie te vinden, al werd recentelijk nog gezegd dat er diverse opties werden bekeken. Het bedrijf moet een plek krijgen op een terrein voor zwaardere industrie. Doornberg verwerkt onder meer gebruikte autobanden. Deze gaan door een shreddermachine en dat maakt veel lawaai. Omwonenden in Almen  zijn bovendien bang voor brand in de enorme bergen met banden die liggen opgeslagen aan de Scheggertdijk.