Soulweekend Openluchttheater: Berget Lewis en Shirma Rouse [video]

0

LOCHEM – Twee bekende souldiva’s, vier concerten met maximaal 250 bezoekers en eindelijk weer een genieten van de sfeer van het Openluchttheater. Dat zijn de ingrediënten van het soulweekend dat de Stichting Openluchttheater Lochem op 29 en 30 augustus te bieden heeft. Wie een kaartje koopt helpt het theater enorm. Alle andere evenementen van dit seizoen moesten immers worden afgelast.

Op zaterdag 29 augustus zijn er twee concerten van Berget Lewis en dag later is Shirma Rouse te zien en te horen. Het gaat telkens om een middag- en een avondconcert. De begeleidingsband heet Dri3man.

Dit evenement is volledig coronaproof. Er worden per concert maximaal 250 mensen toegelaten. Daardoor is slechts ruim 10% van de capaciteit van het theater benut en is er dus ruimte zat voor gepaste onderlinge afstand.

Berget Lewis
Berget Lewis, die volgens de roddelbladen tijdens de coronacrisis zo’n 30 kilo is afgevallen, werd in 1971 in Amsterdam geboren uit Surinaamse ouders. Ze begon al jong te zingen en haar muzikale carrière begon echt toen ze in 1986 met een gospelkoor op tournee ging in de Verenigde Staten. In Nederland werd ze bekend als achtergrondzangeres van Total Touch, de band van Tjeerd en Trijntje Oosterhuis. Ook maakte ze deel uit de Candy Dulfers Funky Stuff en de band van Ruth Jacott.

Veel gevraagd
Door haar kwaliteiten werd ze veel gevraagd. Ze trad op in een theatershow met Angela Groothuizen en Julya Lo’ko en in een kerstshow van Karin Bloemen. In 1998 vond Berget het tijd om meer op de voorgrond te treden en en richtte ze The Berget Lewis Gospel Train op. Na deelname aan het Nationaal Songfestival, met het duo Lewis & Simon, en het samen met Edwin Evers gewonnen tv-programma ‘Just the two of us’ was het in 2007 tijd voor haar eerste album: ‘Finally’.

In 2012 had ze, samen met Danny de Munk, een hoofdrol in ‘The Passion’ en  Datzelfde jaar won ze onbetwist de finale van ‘De beste zangers van Nederland’. Daarna volgden een hoofdrol in de musical ‘Dreamgirls’ en eigen theatershows. In 2017 leefde Nederland met haar mee toen ze heel ver kwam in de Engelse versie van ‘The X Factor’. Slechts een black-out tijdens haar optreden voor de jury hield haar uit de live-shows.

Internationale artiesten
Opgevallen was toen al lang bij internationale artiesten die graag gebruik maakten van haar kwaliteiten, waaronder Van Morrison, Dave Stewart en Maceo Parker. Momenteel werkt ze aan een nieuw album.

Lees verder onder de video…

Shirma Rouse (1980) werd geboren op Sint Eustatius en groeide deels op op Curaçao. Op 19-jarige verhuisde ze naar Rotterdam. Rouse werd vooral bekend als achtergrondzangeres, onder andere bij onder meer Anouk. Ze was er ook bij toen Anouk in 2013 meedeed aan het Eurovisie Songfestival in Zweden. Daarnaast was ze ook leadzangeres in diverse bands. In 2010 bracht Rouse een cd uit getiteld ‘Chocolate Coated Dreams’, 2012 gevolgd door ‘Shirma Rouse sings Aretha’. Dat was ook de naam van de gelijknamige tournee langs Nederlandse theaters.

Voice of Holland
In 2013 deed Rouse mee aan The Voice of Holland. Met Trijntje Oosterhuis als coach strandde ze in de halve finale. Ze kreeg een gastrol bij de eerste reeks van ‘Ladies of Soul’. Ook Rouse straalde al eens in ‘The Passion’. In Enschede speelde ze de rol van Maria.

In 2017 ging ze op tour met ‘The Soul of Spanish Harlem’ en werd de Aretha Franklin-tribute weer opgepakt.

Dri3man
De begeleidingsband Dri3man komt uit het oosten van het land en heeft voor vaste bezoekers van het Openluchttheater een bekend gezicht in de gelederen. Ferry van Leeuwen is ook actief bij de Edwin Evers Band en dus al een paar keer te gast in het Lochemse theater. Bij Dri3man laat hij zich vergezellen door Nick Bult en Lodewijk van Gorp. De muzikanten beschikken over goede stemmen en zijn goed in close-harmonyzang.

Wie er nog bij wil zijn op 29 en/of 30 augustus moet er gezien het beperkte aantal plaatsen snel bij zijn. Elke bezoeker draagt eraan bij dat het openluchttheater dit coronajaar overleeft.

Kaarten zijn te koop via: openluchttheaterlochem.nl

 

Shirma Rouse & Dri3man (foto: PR/Carla Gorter)