Lente overdag, vorst in de nacht

0

LOCHEM – Het woord ‘lente’ waart rond in het land. Rijkelijk vroeg voor half februari, maar dat heeft alles te maken met de verwachte temperaturen van de komende dagen. Tot 16 graden kan het worden in het zuiden, bij ons een paar graden minder.  Maar in de nachten heerst koning winter nog altijd, met temperaturen rond of net onder nul.

Korte duur
De naar zuid draaiende wind is oorzaak van de aanstaande temperaturen. Tot en met woensdag krijgen we er ook nog een fijn zonnetje bij zo beloven de meteorologen ons. Daarna wordt het wisselvalliger De dagtemperaturen zakken dan weer wat in, terwijl de nachten duidelijk minder koud worden.

Extreem
Woensdag kan er een extreem verschil tussen de minimum- en maximumtemperatuur ontstaan. Terwijl het zuiden overdag mogelijk de 16 graden toucheert, krijgt het noordoosten in de nacht mogelijk nog te maken met 3 tot 4 graden vorst.

De sneeuwklokjes waren de afgelopen week al niet te houden. Ze staan overal in bloei, sneeuw om de voeten of niet. De foto’s ,die het verschil in een week laten zien, zijn van Niek Hidding van NHPhotosHolland.nl

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”4″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” template=”default” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]