Oud-Lochemer Art Langeler krijgt nieuwe functie bij FC Groningen

0
Art Langeler (foto PR)

GRONINGEN/LOCHEM – Oud-Lochemer Art Langeler (52) wordt manager Voetbal en Opleiding bij FC Groningen. Dit meldt de club op de eigen website. Langeler is al sinds het begin van het lopende seizoen aan het werk voor club, maar tot nu toe als Hoofd Voetbalontwikkeling Bovenbouw. Afgelopen dagen werd ook bekend dat coach Dick Lukkien van FC Emmen de overstap naar Groningen maakt. 

Art Langeler begon zijn voetbalcarrière bij Sportclub Lochem en speelde als prof onder meer  bij De Graafschap. Zijn trainersloopbaan begon hij in 2008 als hoofd opleiding bij PEC Zwolle. Later werd hij hoofdtrainer bij die club. In 2013 trad hij in dienst van PSV als hoofd jeugdopleidingen. Daarna werkte hij voor de KNVB, onder meer als coach van Jong Oranje en directeur Voetbalontwikkeling.

Zwolle

Hij keerde in 2021 terug bij PEC Zwolle, maar door tegenvallende resultaten legde hij zijn functie als hoofdtrainer al snel weer neer. Vorige jaar tekende Langeler een contract voor drie jaar bij Groningen en was hij kortstondig bondscoach van Curaçao.

Als manager Voetbal en Opleiding wordt de oud-Lochemer onder meer verantwoordelijk voor de volledige opleiding van FC Groningen en de performance-afdeling van de club. Hij moet zorgen voor een eenduidige werkwijze en manier van voetballen van het eerste elftal en alle jeugdteams. Hij heeft een nieuw driejarig contract getekend dat nu dus loopt medio 2026.

Nieuwe rol

Tegen het Dagblad van het Noorden zei Langeler: “Ik heb mijn plek snel gevonden bij deze mooie club en ben positief over de kwaliteiten binnen FC Groningen. In mijn nieuwe rol worden de doorstroom van jeugdspelers, eenduidigheid in speel- en trainingswijze en een goede interne samenwerking met de verschillende afdelingen op Sportpark Corpus den Hoorn belangrijke pijlers.”