2e cd van D-licious Vocals Epse met bijdrage van Randy Brecker [audio]

0
D-Licious Vocals uit Epse (foto: Henk Hulshof Fotografie)

EPSE – D-licious Vocals uit Epse presenteert aanstaande zondag (21/10) de 2e cd, die ‘Uncovered’ heet. De groep heeft zich voor dit album verzekerd van de medewerking van een wel heel bijzondere gastsolist: jazz-grootheid Randy Brecker verzorgde een bugelsolo op een van de songs.

D-licious bestaat uit de zangeressen Evelyn Kallansee, Pien Schneider en Mariske Hekkenberg en gitarist Herman Onne uit Epse. In 2016 brachten ze het album ‘Forgotten Treasures’ uit, dat lovend werd ontvangen. Dolf Jansen zei hier over: ,,D-licious Vocals speelt covers, maar dan zó mooi gedaan dat ik ze weer de moeite waard vind!”

De groep speelde live op Radio 2 in het programma ‘Spijkers met Koppen’ en werd ook
uitgenodigd door Dolf Jansen om twee avonden met hem het podium te delen tijdens zijn
Oudejaarsconference in De Kleine Komedie te Amsterdam.

Lovende woorden
Er kwamen ook lovende woorden van Steve Porcaro, toetsenist van de band Toto en componist van het nummer ‘Human Nature’ van Michael Jackson. Hij reageerde op de versie die D-licious Vocals opnam: ‘Very cool! I love this version!’

De Epsenaren maken covers maar voorzien van een geheel eigen sound en sfeer. Op ‘Forgotten Treasures’ staan bijvoorbeeld klassiekers als ‘Go Your Own Way’ van Fleetwood Mac, ‘Fly Too High’ van Janis Ian en het al genoemde ‘Human Nature’.

Eigen werk
Het nieuwe album van D-licious Vocals bevat akoestische bewerkingen van overbekende nummers van onder meer George Michael, David Bowie, Peter Gabriel en Seal. En ook meer ingetogen songs van India.Arie en Simon & Garfunkel. Op ‘Uncovered’ staan ook een drietal eigen stukken van de groep.

Randy Brecker (foto: PR)

Randy Brecker
Maar het meest bijzonder is toch wel de bijdrage van Randy Brecker. Deze inmiddels 72-jarige Amerikaanse meester-trompettist is het idool van mening jazz(rock)- en funkliefhebber. Hij maakt al decennia furore met onder meer The Brecker Brothers. Verder werkte hij mee aan albums van onder meer Lou Reed, Aerosmith, Patti Austin, George Benson, Blood Sweat & Tears en Todd Rundgren.

Hij is ook te horen op enkele grote (pop)hits van Bruce Springsteen, Frank Sinatra en Steely Dan. Op de nieuwe cd van D-licious Vocals speelt Brecker een bugelsolo. Op welk nummer dit is, blijft nog even geheim. Mariske Hekkenberg: ,,We zijn enorm vereerd met de bijdrage van Randy Brecker; a dream come true!”

De cover van de nieuwe cd van D-licious Vocals

Informatie

Het concert Epse begint zondag om 19.30 uur en wordt gehouden in de kerk aan de Lochemseweg 36 in Epse. De toegangsprijs (aan de deur) is € 13,50. Er kan alleen met contant geld worden betaald. Een kopje koffie of thee is bij de prijs inbegrepen.

De CD ‘Uncovered’ is na afloop van het concert verkrijgbaar. Vanaf maandag is het album ook digitaal verkrijgbaar via de website van D-licious Vocals en de reguliere online verkoopkanalen zoals bol.com, iTunes, Spotify en andere.

Beluister hieronder een nummer van de eerste cd van D-licious Vocals (via Spotify):