Langverwacht album Maple komt in de herfst

0
Leden van Maple en vertegenwoordigers van Butler Records toasten op de platendeal (eigen foto)

LOCHEM/AMSTERDAM – De band Maple, met de Lochemse leden Jordy Sanger en Duncan Daalmeijer, brengt komend najaar een langverwacht album uit via Butler Records. Het album werd al bijna twee jaar geleden opgenomen in Frankrijk maar de release liet op zich wachten. 

Maple heette tot eind vorig jaar Orange Maplewood, dat aanvankelijk een puur regionale bezetting kende en al eerder een album uitbracht. Na de opnamen moest een crowd-funding-actie zorgen voor voldoende middelen om de mix en de persing te betalen. Daarmee haalde de band dik 5500 euro op. Veel donateurs hebben nog een gratis album tegeod. Door de deal met Butler Records komt de uitgave er nu is ook de niet onbelangrijke distributie geregeld.

Butler Records is een pan-Europees platenlabel dat deel uitmaakt van Bertus Distribution. Bertus was aanvankelijk een platengroothandel dat zich specialiseerde in zogeheten independant (indie) muziek en parallel-import. Later kwam het via Music on CD en sub-labels als Butler ook tot producties.

Bij Butler is Maple in het gezelschap van onder meer Claw Boys Claw en de Ruben Hoeke Band (blues).

Meer op:
mapleband.com

en

Maple (@maple.fuzzpop) * Instagram photos and videos

556 Followers, 175 Following, 33 Posts – See Instagram photos and videos from Maple (@maple.fuzzpop)

en

www.facebook.com/maplefuzzpop/
https://twitter.com/maplefuzzpop